Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Απέκλιναν των εκτιμήσεων τα μεγέθη

Αποκλίσεις από το αναθεωρημένο επενδυτικό Σχέδιο εμφανίζουν τα μεγέθη της εταιρίας και του ομίλου της Unibrain, σύμφωνα με επιστολή προς το ΧΑ, στην οποία επισημαίνεται ότι ο βαθμός υλοποίησης των προβλέψεων του κύκλου εργασιών δεν κρίνεται προς το παρόν ικανοποιητικός από τη διοίκηση.

Unibrain: Απέκλιναν των εκτιμήσεων τα μεγέθη
Αποκλίσεις από το αναθεωρημένο επενδυτικό Σχέδιο εμφανίζουν τα μεγέθη της εταιρίας και του ομίλου της Unibrain, σύμφωνα με επιστολή προς το ΧΑ, στην οποία επισημαίνεται ότι ο βαθμός υλοποίησης των προβλέψεων του κύκλου εργασιών δεν κρίνεται προς το παρόν ικανοποιητικός από τη διοίκηση.

Ειδικότερα κύκλο εργασιών ύψους 2.185 χιλ. ευρώ πραγματοποίησε η Unibrain στο α’ εξάμηνο 2003 (1/1 - 30/6/2003), ενώ τα αποτελέσματα (προ φόρων και αμοιβών Δ.Σ.) διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 300 χιλ. ευρώ περίπου έναντι έναντι κύκλου εργασιών 2.824 χιλ. ευρώ και ζημιών 91 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγουμένης χρήσεως.

Αντίστοιχα σε ενοποιημένο επίπεδο, ο Όμιλος Unibrain το Α’ Εξάμηνο 2003 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 2.475 χιλ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα (πρό φόρων και αμοιβών Δ.Σ.) διαμορφώθηκαν σε ζημίες 435 χιλ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών 2.900 χιλ. ευρώ και ζημιών 941 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγουμένης χρήσεως.

Παράλληλα, η Unibrain υπενθυμίζει ότι με το από Μαρτίου 2003 Αναθεωρημένο Επενδυτικό Σχέδιο (ΑΕΣ) η διοίκηση της Unibrain ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τις προβλέψεις αποτελεσμάτων χρήσεως 2003.

Σύμφωνα με αυτές εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωνόταν το 2003 σε 6.249 χιλ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα (προ φόρων και αμοιβών Δ.Σ.) ιδίας περιόδου σε κέρδη 272 χιλ. ευρώ.

Αντίστοιχα σε ενοποιημένο επίπεδο εκτιμόταν ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφώνετο σε 6.749 χιλ. ευρώ και τα ενοποιημένα αποτελέσματα (πρό φόρων & αμοιβών Δ.Σ.) σε ζημίες 33 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας τα οικονομικά μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2003, συνιστούν υλοποίηση των προβλέψεων, καθόσον αφορά τον κύκλο εργασιών, (α) της Unibrain κατά ποσοστό 35% περίπου και (β) του Ομίλου Unibrain κατά ποσοστό 37% περίπου.

Παρότι το μεγαλύτερο μέρος του ετησίου κύκλου εργασιών της Unibrain πραγματοποιείται ιστορικά το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους, ο βαθμός υλοποίησης των προβλέψεων του κύκλου εργασιών δεν κρίνεται προς το παρόν ικανοποιητικός από τη διοίκηση της Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αυτό οφείλεται, όπως προστίθεται, στην υστέρηση την οποία παρουσιάζει η πορεία των εσόδων της Unibrain κατά κύριο λόγο από την διεθνή κυκλοφορία του προϊόντος Fire-Api με βάση την τεχνολογία ΙΕΕΕ-1394b και δευτερευόντως από την πώληση καταναλωτικών προϊόντων IEEE-1394.

Η χρονική υστέρηση στην υλοποίηση των αναμενομένων εσόδων από τα προϊόντα τεχνολογίας 1394b σε συνδυασμό με τον αυξημένο ανταγωνισμό στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων έχουν επηρεάσει αρνητικά το ποσοστό μικτής κερδοφορίας επί του κύκλου εργασιών, τόσο σε επίπεδο Unibrain, όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο, επισημαίνεται από τη διοίκηση.

Επιπλέον, παρότι τα κόστη διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης διαμορφώθηκαν κατά το Α’ εξάμηνο στα επίπεδα που είχαν διατυπωθεί σύμφωνα με το ΑΕΣ, παρέμειναν σχετικά υψηλά ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών. Η διοίκηση της εταιρίας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια κατά το Β’ εξάμηνο για την υλοποίηση των προβλέψεών της, εντούτοις τα αποτελέσματα χρήσης 2003 (προ φόρων & αμοιβών Δ.Σ.) είναι πιθανόν να αποκλίνουν από τις διατυπωθείσες προβλέψεις.

Τονίζεται μάλιστα πως ”ενδεχόμενη απόκλιση στις προβλέψεις δεν εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την υλοποίηση του Αναθεωρημένου Επενδυτικού Σχεδίου και των επενδύσεων αυτού”.

Παρότι η διατύπωση ακριβών εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα του έτους 2003, υπό τις παρούσες συνθήκες (ενόψει και των επιπλέον διορθωτικών μέτρων που ήδη λαμβάνει η διοίκηση) κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, το Δ.Σ., επιφυλάσσεται να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, με νεώτερες ανακοινώσεις του, για την εξέλιξη των εργασιών και των χρηματοοικονομικών μεγεθών της Unibrain, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v