Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της Intracom στην ΕΘΕ

Ενοποιημένο κύκλο εργασιών 1,1 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 170 εκατ. ευρώ αναμένει η Intracom για το 2002, σύμφωνα με την παρουσίαση του αντιπροέδρου Κ. Τσουκαλίδη στην ΕΘΕ. Οι στρατηγικές συνεργασίες, η διείσδυση σε νέες αγορές και τα αμυντικά προγράμματα συνιστούν τους στρατηγικούς στόχους.

Παρουσίαση της Intracom στην ΕΘΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Intracom στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων που οργανώνει η Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο αντιπρόεδρος της Intracom κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης και ο γενικός διευθυντής οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κλώνης παρουσίασαν τις δραστηριότητες της εταιρίας, τόνισαν τη ραγδαία ανάπτυξή της και αναφέρθηκαν στους στόχους και τις προοπτικές που διανοίγονται στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο δραστηριοποιείται ο Ομιλος Intracom.

Ο αντιπρόεδρος της Intracom αναφέρθηκε στη διάρθρωση και τις προοπτικές της νέας εταιρίας, που δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση IntracomΙντρασόφτ, και η οποία υπαγορεύτηκε από την παγκόσμια σύγκλιση των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Ειδικότερα, ο κ. Κ. Τσουκαλίδης έκανε αναφορά:

- Στη συγχώνευση των Intracom και Ιντρασόφτ Α.Ε., στις συμμετοχές της νέας εταιρίας και στις λοιπές συνδεδεμένες εταιρίες.

- Στη διεθνή παρουσία της Intracom, η οποία δραστηριοποιείται σε πάνω από 50 χώρες.

- Στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου, με έμφαση στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, τα έργα πληροφορικής, μέσω της σχεδίασης και της ανάπτυξης προϊόντων software, και τις αμυντικές εφαρμογές.



Επισημάνθηκαν, επίσης, τα εξής:

α) Η ανάδειξη της Intracom ως το μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού υλικού στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

β) Η υψηλή εξειδίκευση του Ομίλου στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για έργα πληροφορικής, η οποία συνοδεύεται με τη σημαντική διεθνή της παρουσία.

γ) Οι υψηλές επενδύσεις R&D και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι το 2001 η Intracom επένδυσε 73 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη, ενώ το 2002 εκτιμάται ότι η εταιρία θα επενδύσει 95 εκατ. ευρώ σε R&D. Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλίδης επισήμανε την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και τη διεύρυνση της εκπαίδευσης στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, μέσω της δημιουργίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αθηνών, στην Παιανία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Carnegie-Mellon του Pittsburgh της Πενσυλβάνια, ΗΠΑ.

δ) Το αξιόπιστο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και το εκτεταμένο διεθνές πελατολόγιο.

ε) Το χαμηλό λειτουργικό κόστος, η δραστηριοποίηση σε ”niche markets” και η ισχυρή εδραίωση στην εγχώρια αγορά.

στ) Η ισχυρή χρηματοοικονομική διάρθρωση και η υψηλή μερισματική πολιτική.

ζ) Η παρουσία έμπειρων και αποτελεσματικών διοικητικών στελεχών.

Οι προβλέψεις των οικονομικών μεγεθών για τη φετινή χρήση είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης του Ομίλου για την ενοποιημένη οικονομική κατάσταση, θα ανέλθει σε 1,1 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 170 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο Υπόλοιπο Υπογεγραμμένων Συμβάσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2001 ανερχόταν στα 1,4 δισ. ευρώ.

Η στρατηγική της Intracom εστιάζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

i) Στην ενδυνάμωση της παρουσίας στην εγχώρια αγορά, καθώς και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Ε.Ε., στη ΝΑ Ευρώπη και στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

ii) Στη διείσδυση σε νέες αγορές (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ).

iii) Στο σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων προϊόντων, με έμφαση σε στρατηγικές συνεργασίες.

iv) Στην έμφαση στα αμυντικά προγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v