Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Η Alpha Bank εγγυάται κάλυψη της ΑΜΚ

Πλήρως καλυμμένη θα πρέπει να θεωρείται η δρομολογούμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους 16,04 εκατ. ευρώ της κατασκευαστικής εταιρίας Intrakat. Η Alpha Bank έχει υπογράψει σύμβαση για τη διάθεση των αδιάθετων μετοχών.

Intrakat: Η Alpha Bank εγγυάται κάλυψη της ΑΜΚ
Πλήρως καλυμμένη θα πρέπει να θεωρείται η δρομολογούμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους 16,04 εκατ. ευρώ της κατασκευαστικής εταιρίας Intrakat.

Σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης, θα εκδοθούν 3 νέες μετοχές για κάθε 5 παλαιές προς 0,55 ευρώ.

Ο βασικός μέτοχος (Intracom Συμμετοχών) που κατέχει το 73,55% των μετοχών έχει δεσμευτεί ότι θα ασκήσει πλήρως το δικαίωμα συμμετοχής του στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.
Για το υπόλοιπο 26,45% της έκδοσης δικαίωμα προτίμησης έχουν οι μέτοχοι μειοψηφίας.

Σε περίπτωση που οι τελευταίοι δεν ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους, έχει προβλεφτεί:
Πρώτον, να δοθεί το δικαίωμα της προεγγραφής για όσους μετόχους καλύψουν το δικό τους ποσοστό στην έκδοση, προκειμένου να αιτηθούν να αποκτήσουν επιπλέον μετοχές από αυτές που τους αναλογούν.

Δεύτερον, αν και μετά τη διαδικασία αυτή δεν υπάρξει πλήρης κάλυψη, τότε το Δ.Σ. θα έχει τη δυνατότητα διάθεσης νέων μετοχών κατά το δοκούν, στην τιμή πάντοτε των 55 λεπτών.

Και τρίτον, αν ακόμη και τότε δεν υπάρξει πλήρης κάλυψη της έκδοσης -και αφού φυσικά ο βασικός μέτοχος έχει καλύψει πλήρως τα δικά του δικαιώματα- η Alpha Bank έχει υπογράψει σύμβαση για τη διάθεση των αδιάθετων μετοχών σε πρόσωπα που αυτή θα υποδείξει, συμπεριλαμβανομένων και νομικών προσώπων που εντάσσονται στον ίδιο τον τραπεζικό όμιλο.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v