Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shell: Ξεκινάμε αναδιάρθρωση

Η Shell ανακοινώνει ότι ξεκίνησε μια στρατηγική μελέτη του τομέα εμπορίας (downstream) στην Ελλάδα. θα συνεχίσει να διεξάγει τις δραστηριότητές της με ασφάλεια και με έμφαση στην εξυπηρέτηση στον πελάτη.

Shell: Ξεκινάμε αναδιάρθρωση
Η Shell ανακοινώνει ότι ξεκίνησε μια στρατηγική μελέτη του τομέα εμπορίας (downstream) στην Ελλάδα. Το προσωπικό έχει ενημερωθεί αναλόγως, και οι καθημερινές λειτουργίες της εταιρίας διεξάγονται κανονικά, συνεπώς δεν προβλέπεται αλλαγή στις συναλλαγές της με τους πελάτες.

Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του Ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream).

Όπως κάθε επιχείρηση που λειτουργεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Shell ακολουθεί την τακτική της ενεργού αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου της, στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας να βελτιώνει την συνολική της απόδοση.

H Shell θα συνεχίσει να διεξάγει τις δραστηριότητές της με ασφάλεια και με έμφαση στην εξυπηρέτηση στον πελάτη, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα το euro2day μετέδωσε:

"Δεν αποσύρεται, τουλάχιστον προς το παρόν, από την ελληνική αγορά η Shell. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του euro2day, η διοίκηση της Shell Hellas θα αποφύγει, υπό τις παρούσες συνθήκες της πίεσης από την αναμενόμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση των εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα των καυσίμων τις οποίες φέρονται να εφάρμοσαν η Shell και η BP στη χώρα μας, να ανακοινώσει την αποχώρησή της.

«Είναι φανταστικά τα σενάρια ότι η Shell φεύγει από την Ελλάδα με εκβιασμό», υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο στο euro2day πηγή της μητρικής εταιρίας. Ωστόσο, σήμερα στη συνάντηση στελεχών που έχει προσκαλέσει η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα γίνουν ορισμένες σημαντικές ανακοινώσεις, που θα αφορούν σε μελλοντικές κινήσεις της εταιρίας.

Παρά το γεγονός ότι το euro2day αποπειράθηκε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Shell Hellas, ουδεμία πληροφόρηση δεν δόθηκε τόσο για το αντικείμενο της συνάντησης όσο και για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ασχολείται με το θέμα ύπαρξης καρτέλ από τις Shell και BP εδώ και τρία χρόνια. Τον περασμένο Ιούνιο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εγκαλούμενες εταιρίες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η σχετική απόφαση της Επιτροπής και καθώς υπήρξε έντονη φημολογία την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι δύο εταιρίες θα «τιμωρηθούν» με υψηλά πρόστιμα, φούντωσαν τα σενάρια περί αποχώρησης της Shell από τη χώρα μας, που συνδυάστηκαν και με τη σημερινή πρόσκληση των στελεχών της εταιρίας.

Πάντως, πηγές της Shell προσπάθησαν, μιλώντας στο euro2day, να υποβαθμίσουν τη συνάντηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική ενημέρωσης που γίνεται κατά τακτά διαστήματα. Δεν αρνήθηκαν ωστόσο ότι θα ανακοινωθούν ορισμένες κινήσεις στρατηγικής, που δεν θα έχουν να κάνουν, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, με την αποχώρηση της εταιρίας από την Ελλάδα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v