Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Δεν έχει καταβάλει τα €250.000 στον ΟΤΕ

Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά της Altec Telecoms για την καταβολή των 250.000 ευρώ στον ΟΤΕ, που αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των κυκλωμάτων από τον Οργανισμό.

  • του Ηλία Ντράλλου
Altec: Δεν έχει καταβάλει τα €250.000 στον ΟΤΕ
Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά της Altec Telecoms για την καταβολή των 250.000 ευρώ στον ΟΤΕ, που αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των κυκλωμάτων - σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ - με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνονται τα σενάρια για αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί στην εξόφληση των οφειλών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είχε αποφανθεί, έπειτα από προσφυγή της Altec Telecoms την περασμένη εβδομάδα, ότι μπορεί να καταθέσει την εγγυητική επιστολή στον ΟΤΕ για να ανοίξει τα κυκλώματα και εν συνεχεία να προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης του χρέους της, ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, εντός τεσσάρων ημερών.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στελέχη της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Altec, τα προβλήματα που προκάλεσε ο Οργανισμός με την εσπευσμένη ενέργειά του να «παγώσει» τις διασυνδέσεις, οδήγησαν τα τραπεζικά ιδρύματα, με τα οποία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότησή της, να εμφανίζονται λιγότερο διατεθειμένα να προχωρήσουν σε νέα οικονομική ενίσχυση της επιχείρησης.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες και υπό τη σκιά των νέων διαμορφωμένων συνθηκών, η διοίκηση της εταιρίας εντατικοποιεί τις επαφές της με επιχειρηματικά σχήματα, στο πλαίσιο αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. Στόχος ο οποίος μάλιστα είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδων με την παρουσίαση της καινούργιας ηγεσίας.

Άλλωστε, το γεγονός ότι η εταιρία διαχειρίζεται και λειτουργεί σημαντικό τμήμα του δικτύου «Σύζευξις», σε συνδυασμό με το εταιρικό πελατολόγιό της, αποτελεί στοιχείο αξιοποιήσιμο για την προσέλκυση επενδύσεων, αν και παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμη το σύνολο των οφειλών της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς, εφόσον ισχύσουν οι πληροφορίες ότι πρόσφατα σφραγίστηκε μία επιταγή της Altec ύψους 300.000 ευρώ, από τον ΟΤΕ, καθώς είχε λήξη την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, άγνωστη παραμένει και η ζημία που έχει προκληθεί στην εταιρία από τους διαφυγόντες πελάτες, εξαιτίας της παρατεταμένης απενεργοποίησης των κυκλωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v