Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΣΩ: Εναρξη λειτουργίας ΙΑΣΩ Παίδων

O όμιλος ΙΑΣΩ συνεχίζοντας την υλοποίηση του οράματός του για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας σε όλη την οικογένεια, ξεκίνησε τη λειτουργία της "ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ", της νέας παιδιατρικής κλινικής στο Μαρούσι.

ΙΑΣΩ: Εναρξη λειτουργίας ΙΑΣΩ Παίδων
O όμιλος ΙΑΣΩ συνεχίζοντας την υλοποίηση του οράματός του για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας σε όλη την οικογένεια, ξεκίνησε τη λειτουργία της "ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ", της νέας υπερσύγχρονης παιδιατρικής κλινικής στο Μαρούσι, μέσα στο συγκρότημα του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία μοντέρνα νοσοκομειακή μονάδα η οποία θα καλύπτει όλο το φάσμα των ιατρικών αναγκών των παιδιών, με τη φροντίδα του κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου, Καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου της Πανευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Το "ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ" στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο ανεξάρτητο κτίριο. Έχει δυναμικότητα 65 κλινών, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία βιοϊατρική τεχνολογία και διαθέτει ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το "ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ" λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ τα εξειδικευμένα τμήματά του είναι στελεχωμένα με καταξιωμένους και έμπειρους Πανεπιστημιακούς και νοσοκομειακούς ιατρούς από όλες τις ειδικότητες του παθολογικού, χειρουργικού και διαγνωστικού τομέα.

Ο Όμιλος "ΙΑΣΩ" με τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, με τη Γενική Κλινική "ΙΑΣΩ GENERAL", με το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, σύντομα δε με το "ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" και αργότερα με το "ΙΑΣΩ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ" θα συνεχίσει να επενδύει σε υπερσύγχρονες υποδομές , που του δίνουν τη δυνατότητα να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Η άρτια παροχή υπηρεσιών η οποία προέρχεται και βασίζεται στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Ομίλου ΙΑΣΩ με προεξέχουσα την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση όλων των συνεργατών Ιατρών θα συνεχίσει να είναι πρωταρχικής σημασίας για τις Διοικήσεις όλων των εταιριών του Ομίλου.

--- Τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΙΑΣΩ

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για την περίοδο του Α' εξαμήνου 2008 ανήλθε σε ευρώ 94,04 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 10,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ευρώ 25,95 εκατ. καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 11,8%.

Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν ευρώ 19,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 6,14%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, του Ομίλου, ανήλθαν σε ευρώ 14,2 εκατ. παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση 40,4%.

ΙΑΣΩ Α.Ε.: Θεαματική αύξηση των κερδών μετά από φόρους

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για τη χρήση του Α'εξαμήνου 2008 ανήλθε σε ευρώ 53,7 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 6,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των εσόδων των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών κατά 5,1% και 9,7% αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 20,5 εκατ. καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 8,8%, ενώ το εν λόγω περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 38,1% και παρουσιάζεται ενισχυμένο κατά 85 μονάδες βάσης σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε ευρώ 18,1 εκατ. και παρουσιάζονται αυξημένα κατά 4,6%, τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) ανήλθαν σε ευρώ 13,6 εκατ. αυξημένα κατά 19,7%.

ΙΑΣΩ General Α.Ε.: Σημαντική ενίσχυση στα κέρδη προ και μετά από φόρους

Ο κύκλος εργασιών του ΙΑΣΩ General για το Α' εξάμηνο 2008 ανήλθε σε ευρώ 38,2 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 16,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των περιστατικών εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών κατά 5,4% και 29,9% αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 4,9 εκατ. και παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επισημαίνουμε, ότι το περιθώριο (EBITDA) ανήλθε σε 13,0% και παρουσιάζεται ενισχυμένο κατά 105 μονάδες βάσης. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 1,9 εκατ. έναντι ευρώ 0,5 εκατ. και παρουσιάζονται ενισχυμένα κατά 262,3% σε σχέση με το Α' εξάμηνο του 2007. Σε επίπεδο κερδών μετά από φόρους, το Α' εξάμηνο του 2008 παρουσιάζει κέρδη ύψους ευρώ 1,4 εκατ. έναντι ζημιών ύψους ευρώ 1,7 εκατ. το Α εξάμηνο του 2007.

MedStem Services Α.Ε.: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών

Ο κύκλος εργασιών της MedStem κατά το Α' εξάμηνο του 2008 κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανήλθε σε ευρώ 2,3 εκατ. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αποθηκευμένων δειγμάτων βλαστοκυττάρων κατά 6,4% γεγονός που οφείλεται στην ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση της αναγκαιότητας αποθήκευσης βλαστοκυττάρων και αποδοχής της μεθόδου από τους νέους γονείς.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 667 χιλ. παρουσιάζοντας μικρή μείωση, 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε ευρώ 670 χιλ. παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0,5%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ευρώ 443 χιλ. και παρουσιάζονται μειωμένα κατά 11,4%, γεγονός το οποίο οφείλεται στο σχηματισμό πρόβλεψης για διαφορές φορολογικού ελέγχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v