Vodafone: Πληροφορίες για Δημόσια Προσφoρά

Πληροφορίες για ανακοίνωση δημόσιας προσφοράς για την ελληνική Vodafone εκ μέρους της μητρικής της, πιθανώς τη Δευτέρα, κυκλοφόρησαν σήμερα εντονότατα στη Σοφοκλέους. Στο 6,10-6,16 ευρώ προσδιορίζουν χρηματιστηριακοί κύκλοι το ανά μετοχή τίμημα.

Vodafone: Πληροφορίες για  Δημόσια Προσφoρά
Πληροφορίες για άμεση υλοποίηση δημόσιας προσφοράς εκ μέρους της Vodafone Plc, για τις μετοχές της ελληνικής Vodafone, κυκλοφόρησαν σήμερα στην αγορά, χωρίς λόγω της φύσεως του θέματος να είναι δυνατή η ”διασταύρωσή” τους.

Κατά τις πληροφορίες αυτές δεν αποκλείεται η πρόταση της ”μητρικής” προς τους μετόχους να έχει λάβει επίσημη μορφή ακόμη και την προσεχή Δευτέρα, είτε πριν είτε μετά τη συνεδρίαση.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι έδιναν σημαντικό βαθμό αξιοπιστίας σε αυτές τις πληροφορίες επισημαίνοντας μάλιστα δύο στοιχεία:

- Οτι η τιμή της δημόσιας προσφοράς δεν αποκλείεται να προσδιοριστεί στα 6,10-6,16 ευρώ , τιμή που θεωρείται ”λογική” με βάση τη στρατηγική που ακολούθησε το Vodafone Group σε άλλες αγορές, για την έξοδο θυγατρικών του από χρηματιστήρια.

- Οτι μέρος αυτής της πρακτικής ήταν να ”ακουστεί” εκ των προτέρων, με ημιεπίσημο τρόπο η πρόθεση υποβολής προσφοράς, να κινηθεί η μετοχή και να δοθεί εν συνεχεία ένα ελάχιστο premium.

Αγνωστος ”Χ” στην όλη διαδικασία παραμένει το ποσοστό του ομίλου Intracom στη συγκεκριμένη εταιρία, το οποίο προσεγγίζει το 10%.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι πηγή προσκείμενη στην ανώτατη ηγεσία του ομίλου Intracom ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμμία συμφωνία μεταξύ του ομίλου και του group της Vodafone, προσθέτοντας ότι υπάρχει απόσταση στις εκτιμήσεις των δύο πλευρών για το θέμα του τιμήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v