Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη Βρετανία: Ραντεβού στις 30/6/2003

Μέχρι τις 30/6/03 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η χρηματοδότηση της ανακαίνισης πραγματοποιείται μέσω δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank (54 εκατ. ευρώ), ενώ η διαχείρισή του έχει ανατεθεί στον ξενοδοχειακό όμιλο Starwood Hotels & Resorts.

Μεγάλη Βρετανία: Ραντεβού στις 30/6/2003
Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2003 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με σχετική επιστολή της Λάμψα προς το ΧΑΑ.

Στην επιστολή/απάντηση της εισηγμένης προς το ΧΑΑ αναφέρεται ότι η μέχρι σήμερα εξέλιξη των εργασιών του εν λόγω έργου, μετά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της μονάδας την 30/11/2001, κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και ανταποκρίνεται πλήρως στο χρονοδιάγραμμα – στόχο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, το κυρίως κτίριο –επί των οδών Βασ. Γεωργίου Α’ και Πανεπιστημίου– εντός του οποίου βρίσκεται και ο μεγαλύτερος αριθμός των δωματίων (περίπου 250) και σχεδόν το σύνολο των άλλων παραγωγικών τμημάτων της μονάδας, θα είναι έτοιμο εντός του α’ τριμήνου του 2003. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο χρόνος ανακαίνισης θα επισπευσθεί προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2003.

Στη συνέχεια της επιστολής αναφέρεται ότι στόχος της εταιρίας είναι το ξενοδοχείο να είναι έτοιμο για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2003. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου ήταν επιτακτική, τόσο για λόγους ανταγωνιστικότητας, στο επίπεδο ξενοδοχείων Deluxe 5 αστέρων βάσει των νέων προδιαγραφών και κριτηρίων του ΕΟΤ, όσο και για την πλήρη διασφάλιση της λειτουργικής επάρκειας του κτιρίου.

Η χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης διεκπεραιώνεται μέσω υπογραφής δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank, για το ποσό 54 εκατ. ευρώ. Η διαχείριση του ξενοδοχείου έχει ανατεθεί στο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο Starwood Hotels & Resorts Inc. Τέλος, η εταιρία προσβλέπει σε διπλασιασμό του κύκλου εργασιών εντός του πρώτου έτους πλήρους λειτουργίας (2004), καθώς επίσης και σε αυξημένη κερδοφορία σε σχέση με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v