Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διαψεύδουν είδηση για bonus στον CEO

Σε διάψευση είδησης που μετέδωσε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού την Παρασκευή 29/8/08 ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ εξασφάλισε bonus, προχώρησε η Επιχείρηση.

ΔΕΗ: Διαψεύδουν είδηση για bonus στον CEO
Σε διάψευση είδησης που μετέδωσε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού την Παρασκευή 29/8/08 ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ εξασφάλισε bonus, προχώρησε η Επιχείρηση.

Αναλυτικότερα, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στις 16 Ιουνίου 2008, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος με πρόταση δική του ζήτησε να μην δοθεί bonus στον ίδιο και στον αντιπρόεδρο της Επιχείρησης για το έτος 2007, παρά το γεγονός ότι είχε βελτιωθεί σημαντικά η κερδοφορία της Επιχείρησης σε σύγκριση με το 2006.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Γ.Σ. των Μετόχων, ο γραμματέας της Συνέλευσης διάβασε την ακόλουθη πρόταση:

«Αν και η κερδοφορία του Ομίλου της ΔΕΗ το 2007 βελτιώθηκε σημαντικά κατά 558% σε σχέση με το 2006, ή ακόμη και εάν δεν συνυπολογισθούν τα έσοδα από την πώληση της Tellas, κατά 165%, ολοκληρώθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και η γενική εικόνα της Επιχείρησης ήταν πολύ καλή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τάκης Αθανασόπουλος θεωρεί ότι, υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία δεν είναι σκόπιμη η επιβράβευση της αποτελεσματικής διαχείρισης της χρήσης 2007 για την καταβολή bonus, τόσο στον ίδιο όσο και στον Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, η οποία επιβράβευση είχε προεγκριθεί από την 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2007».

Η σχετική πρόταση εγκρίθηκε από τους μετόχους και, συνεπώς, είναι παντελώς αναληθές ότι ο ίδιος ή οποιοδήποτε άλλο ανώτατο στέλεχος έχει λάβει οποιοδήποτε bonus στην τελευταία διετία.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την οικονομική εξυγίανση της Επιχείρησης μέσα σε μια περίοδο παρατεταμένης και πρωτοφανούς διεθνούς ενεργειακής κρίσης και εντείνει τις προσπάθειές της για τη δραστική μείωση των δαπανών της, ώστε να διασφαλισθούν οι απαραίτητες ταμιακές ροές που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Επιχείρησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v