Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Στα 210,1 εκατ. τα κέρδη στο εξάμηνο

Στα 210,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους της Marfin Investment Group στο α' εξάμηνο. "Οι προσδοκίες μας για το 2008 και για το μέλλον παραμένουν θετικές" σχολίασε ο Α. Βγενόπουλος.

MIG: Στα 210,1 εκατ. τα κέρδη στο εξάμηνο
Στα 210,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους της Marfin Investment Group (MIG) στο α' εξάμηνο έναντι 99,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας αύξηση 115,8%. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007, υπήρχαν επιπλέον κέρδη ύψους 267,8 εκατ ευρώ προερχόμενα από την πώληση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει ακόμα τις διεθνείς χρηματαγορές και κεφαλαιαγορές.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την έντονη εποχικότητα που παρουσιάζουν οι οικονομικές επιδόσεις ορισμένων εκ τω συμμετοχών της εταιρείας (ΑΤΤΙCΑ, VIVARTIA).

Σε εταιρικό επίπεδο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 τα αποτελέσματα της εταιρείας επιβαρύνθηκαν με χρεωστικούς τόκους ύψους 59 εκατ. ευρώ λόγω των υφισταμένων δανείων για την απόκτηση της μειοψηφικής συμμετοχής στον ΟΤΕ.

Κατά το β’ εξάμηνο η σημαντική μείωση των χρεωστικών τόκων σε συνδυασμό με την αύξηση των πιστωτικών τόκων από την εκμετάλλευση της υφιστάμενης ρευστότητας θα βελτιώσει σημαντικά τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι επειδή, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την πλήρη κεφαλαιακή μας δύναμη καθώς και υψηλή ρευστότητα, ενώ παράλληλα επιτύχαμε και μια αξιοπρεπή κερδοφορία.

Δεδομένης της απόδοσής μας που είχε σαν αποτέλεσμα την σημερινή δυνατή θέση (positioning) της εταιρείας, οι προσδοκίες μας για το 2008 (σε σχέση με τις επικρατούσες συνθήκες) αλλά και για το μέλλον παραμένουν θετικές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v