Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δυσαρέσκεια για σχολιασμό εξαμήνου από ΓΕΝΟΠ

Τη δυσαρέσκεια της για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων εξαμήνου από την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, εκφράζει σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ.  

ΔΕΗ: Δυσαρέσκεια για σχολιασμό εξαμήνου από ΓΕΝΟΠ
Τη δυσαρέσκεια της για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων εξαμήνου από την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, εκφράζει σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ.

---Η ανακοίνωση  της ΔΕΗ

Με έκπληξη αλλά και απογοήτευση διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ σχετικά με τα αποτελέσματα της εταιρίας μας. Είναι φανερό από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είτε δεν είχε την ευκαιρία να μελετήσει τα αποτελέσματα, είτε – αν τα μελέτησε – δεν τα έχει καταλάβει, διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Ζούμε σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης στο χώρο της ενέργειας, με χωρίς προηγούμενο αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, η οποία διαφαίνεται ότι δεν θα περάσει εύκολα.

Η Εταιρεία μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι εκτεθειμένη απέναντι σε αυτή την κρίση, για δύο κύριους λόγους:

Πρώτον διότι τα «εγχώρια καύσιμα» (λιγνίτης, νερά και ΑΠΕ) καλύπτουν μόνο το 50,5% των συνολικών πωλήσεων της Εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, και δεύτερον, διότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, διανύουμε μία περίοδο όπου η επάρκεια της χώρας μας για ηλεκτρική ενέργεια δεν καλύπτεται ούτε από την Επιχείρησή μας αλλά ούτε και από τους λίγους εγχώριους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να εκτιθέμεθα ακόμη περισσότερο και άμεσα στις όποιες μεταβολές των τιμών των καυσίμων, των εισαγωγών και της Οριακής Τιμής του Συστήματος – που και αυτή επηρεάζεται από τις μεταβολές των τιμών των καυσίμων.

Θεωρούμε ότι, πρώτοι από όλους, οι εργαζόμενοί μας πρέπει να έχουν σωστή ενημέρωση και για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε όλα τα στελέχη της Εταιρείας μας, αφού πρώτα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα, να ενημερώσουν με τη σειρά τους τούς συναδέλφους τους, κάτι το οποίο θα γίνεται και από την πλευρά μας, σε κάθε ευκαιρία.

Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά και για την χώρα μας και την παγκόσμια οικονομία και είναι απαραίτητο όλοι, με συναίνεση, να βρούμε τις σωστές λύσεις. Αυτή τη δυνατότητα την έχουμε – φθάνει μόνο να γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα.

Έχει ήδη ζητηθεί από τα αρμόδια στελέχη να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης την πλήρη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στους αναλυτές – κάτι που δεν συνηθίζεται, αλλά γίνεται με στόχο τη σωστή ενημέρωση όλων.

Επίσης πρόκειται να αναρτηθεί ένα κείμενο με ερωτήσεις που έχουν ήδη τεθεί καθώς και οι σχετικές απαντήσεις, το οποίο μπορείτε να συμβουλεύεστε ώστε να απαντάτε για την πορεία της Επιχείρησής μας όχι μόνο στους συναδέλφους σας, αλλά και στους συγγενείς και φίλους σας, καθώς η μεγάλη και ιστορική μας Επιχείρηση δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και όλους τους Έλληνες, καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v