Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Υποχώρηση ζημιών στο εξάμηνο 2008

Υποχώρηση ζημιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της εταιρίας Info-Quest στο α΄εξάμηνο του 2008, σε σχέση με το εξάμηνο του 2007 και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Info-Quest: Υποχώρηση ζημιών στο εξάμηνο 2008
Υποχώρηση ζημιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της εταιρίας Info-Quest στο α΄εξάμηνο του 2008, σε σχέση με το εξάμηνο του 2007 και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις ανήλθαν σε ευρώ 223 εκ. έναντι ευρώ 200 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένες κατά 12%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση στον όμιλο της θυγατρικής εταιρίας "Uni Systems ΑΕΕ" για χρονικό διάστημα 6 μηνών έναντι 2 κατά την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, καθώς και στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας και των θυγατρικών της.

Το EBITDA ήταν ευρώ 1,2 εκ. έναντι ευρώ 2,9 εκ. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν αρνητικά κατά ευρώ 2,0 εκ. έναντι κερδών ευρώ 2,0 εκ. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν ζημίες ευρώ 3,0 εκ. έναντι ζημιών ευρώ 7,6 εκ. πέρυσι (σημειώνεται ότι το εξάμηνο 2007 επιβαρύνθηκε με φόρους ευρώ 7,6 εκ.), που οφείλονται κυριως στο επιβεβαρυμένο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων στη Πληροφορική αλλά και στην Ενέργεια.
 
Αναλυτικότερα, οι παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα είναι οι εξης:

1. Η ανάπτυξη πολυκαναλικού δικτύου πωλήσεων "You" μέσω του διαδικτύου και δικτύου καταστημάτων "U",
2. Η συγχώνευση του αποσχισθέντος τμήματος "Λύσεων και Επιχειρηματικών Εφαρμογών Πληροφορικής" της εταιρίας με τη θυγατρική εταιρία Uni Systems ΑΕΕ
3. Η επέκταση σε χώρες του εξωτερικού, με ίδρυση θυγατρικων εταιριών, ορισμένες εκ των οποίων άρχισαν να λειτουργούν το τελευταίο δωδεκάμηνο
4. Η δραστηριότητα στον Τομέα της Ενέργειας, με θυγατρικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
5. Η αύξηση των χρηματοοικονομικών δαπανών

Τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρίας Info-Quest για το α΄ εξάμηνο 2008 έχουν ως εξής:

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε ευρώ 123 εκ. έναντι ευρώ 101 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε πωλήσεις της εταιρίας προς τη θυγατρική της Unisystems A.E.E.

Το EBITDA ήταν αρνητικό κατά ευρώ 0,1 εκ. έναντι θετικού κατά ευρώ 1,1 εκ. περυσι, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 0,4 εκ. έναντι ευρώ 2,8 εκ.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους είναι ευρώ 24 χιλ. έναντι ζημιών ευρώ 5,0 εκ. πέρυσι (λόγω της προαναφερθείσας φορολόγησης).

--- Unisystems

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄εξαμήνου 2008 της Unisystems δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά λόγω της απορρόφησης το δ'  τρίμηνο του 2007 του τμήματος των "Λύσεων και Επιχειρηματικών εφαρμογών" που αποσχίσθηκε από την Info-Quest, και τη συγχώνευσή της εταιρίας DECISION Α.Ε.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2008, οι ενοποιημένες πωλήσεις της UNISYSTEMS ανήλθαν σε ευρώ 67,0 εκ. έναντι ευρώ 22,6 εκ., την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το EBITDA ανήλθε σε ευρώ 0,7 εκ. έναντι ευρώ 2,7 εκ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 2,6 εκ., έναντι ευρώ 1,6 εκ, και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ευρώ 1,6 εκ. έναντι ευρώ 1,0 το α΄εξάμηνο του 2007.

Η Unisystems είναι σήμερα, από άποψη πωλήσεων, η μεγαλύτερη εταιρία ολοκλήρωσης συστημάτων (system integrator) πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο μεγάλων έργων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνω των ευρώ 100 εκ.

--- ACS Courier

Τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής εταιρίας ταχυμεταφορών ACS Courier σημείωσαν αύξηση και κατά το α΄ εξάμηνο του 2008.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,6 % σε ευρώ 42,2 εκ. έναντι ευρώ 39,6 εκ., το EBITDA ανήλθε σε ευρώ 3,1 εκ. έναντι ευρώ 2,9 εκ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 2,8 εκ. έναντι ευρώ 2,5 εκ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ευρώ 2,1 εκ. έναντι ευρώ 1,6 εκ. το Α εξάμηνο του 2007.

--- Quest Ενεργειακή

Η εταιρία είχε κατά το α΄εξάμηνο του 2008 μηδενικές πωλήσεις, αρνητικό EBITDA ευρώ 1,2 εκ. και ζημίες ευρώ 1,3 εκ.

Η Quest Ενεργειακή Α.Ε.Β.Ε. την 30/6/2008 συμμετείχε σε έντεκα θυγατρικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κι οι οποίες είτε κατέχουν άδειες παραγωγής για αιολικά πάρκα, είτε έχουν καταθέσει αιτήσεις για την έκδοση αδειών παραγωγής για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Τον Ιούλιο του 2008 η Quest Ενεργειακή και η Ελληνική θυγατρική της γαλλικής εταιρίας EDF-EN ίδρυσαν την ΑΝΕΜΟΠΥΛΗ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΑΕΒΕ με μετοχικό κεφάλαιο ευρώ 1.000.000 στην οποία μετέχουν ισότιμα (50-50) με σκοπό την υλοποίηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v