Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εντός του τελευταίου τριμήνου το νέο πακέτο

Την πρόθεση του να προβεί σε διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ σε επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο. Η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

ΔΕΗ: Εντός του τελευταίου τριμήνου το νέο πακέτο
Την πρόθεση του να προβεί σε διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ σε επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κατέχει ποσοστό 67%%.

Η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Πηγές της πλατείας Συντάγματος εκμυστηρεύονται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διάθεση ποσοστού έως και 16% της ΔΕΗ σε συνάρτηση βεβαίως με την τιμή της μετοχής, αλλά και τη χρηματιστηριακή συγκυρία.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στ. Νέζης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου στους αναλυτές αναφέρθηκε στη συνέχιση των προσπαθειών της διοίκησης για τη μείωση του χρέους, αλλά και του προσωπικού.

Ο κ. Νέζης προσδιόρισε την εκτιμώμενη νέα μείωση του προσωπικού στα 400 άτομα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το χρέος θα υποχωρήσει χαμηλότερα των 4 δισ. ευρώ.

Όπως άλλωστε είπε ο ίδιος, η ΔΕΗ αναμένει να είναι σε θέση να αυξήσει τα τιμολόγια κατά περισσότερο από 3% στο β΄ εξάμηνο του έτους.

Η ΔΕΗ εκτιμά πως θα διατηρήσει έως τα τέλη του 2005 μερίδιο 95-97% στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για τη συνέχεια προβλέπει σταδιακή μείωση (90% περίπου) έως τα τέλη του 2007.

Τέλος, ο κ. Νέζης αναμένει πως η Tellas, στην οποία η ΔΕΗ έχει το 49%, θα παραμείνει ζημιογόνα έως το 2005.

* Η επίσημη ανακοίνωση

Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοινώνει την πρόθεση του να προβεί σε διάθεση πακέτου μετοχών στη ”Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.”, κυριότητας του ή/και της ”Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών Α.Ε.”, προς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό το Ελληνικό Δημόσιο έχει επιλέξει κοινοπραξία ελληνικών και αλλοδαπών τραπεζών, ως ανάδοχους της διάθεσης.

Οι όροι, προϋποθέσεις και οι λοιπές λεπτομέρειες της διάθεσης θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση στο μέλλον σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Υπό την αίρεση της χρηματιστηριακής συγκυρίας και της λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων, η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v