Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Ενδιαφέρον για αύξηση ποσοστού σε Τ. Srbija

Το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για ενίσχυση του ποσοστού του στην Telekom Srbija αποκάλυψε η διοίκηση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. Τι είπε για Cosmofon, παρουσιάσεις, Romtelecom, β' εξάμηνο.

  • των Χρήστου Κίτσιου, Ηλία Ντράλλου
OTE: Ενδιαφέρον για αύξηση ποσοστού σε Τ. Srbija
Το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για ενίσχυση του ποσοστού του στην Telekom Srbija εφόσον η σερβική κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει πακέτο μετοχών αποκάλυψε η διοίκηση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ενώ προανήγγειλε σειρά παρουσιάσεων του Οργανισμού στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η Σερβική κυβέρνηση έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για είσοδο της Telekom Srbija σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά ή σε αγορές με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του προκειμένου να διατηρήσει το ποσοστό 20% που διαθέτει στο μετοχικό κεφάλαιο του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Πέραν όμως της πρόθεσης διατήρησης της συμμετοχής του η διοίκηση του ΟΤΕ εκδήλωσε και το ενδιαφέρον της να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της εφόσον επιλεγεί από το σερβικό δημόσιο να προχωρήσει σε διάθεση πακέτου μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση πέραν της δημόσιας προσφοράς.

Στο μέτωπο της Romtelecom, η οποία επίσης προγραμματίζεται να εισαχθεί σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά εντός του 2009, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι στρατηγική του Οργανισμού είναι η διατήρηση του υφιστάμενου ποσοστού πλειοψηφικού ελέγχου. Διατήρηση που εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι στο IPO θα προσφερθούν υφιστάμενες μετοχές κυριότητας μόνο του Ρουμανικού Δημοσίου και δεν θα διενεργηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Romtelecom εμφάνισε στο α΄ εξάμηνο αύξηση των εσόδων της ενώ η διοίκηση του ΟΤΕ εκτίμησε ότι στο σύνολο της χρήσης τα έσοδα της θα αυξηθούν κατά 2,5%. Επιπλέον η Cosmote Romania θυγατρική της Cosmote πέτυχε να επιδείξει στο β τρίμηνο θετικό EBITDA.
 
Ο ΟΤΕ επιβεβαίωσε τέλος την πρόθεσή του να πουλήσει την Cosmofon χωρίς όμως να ανακοινωθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη σύντομα θα υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της εταιρείας.

Ερωτώμενη για το πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το deal ελληνικού δημοσίου και Deutsche Telekom η διοίκηση του Οργανισμού εκτίμησε ότι θα έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Κομισιόν και τις ελληνικές αρχές το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ευρύ πρόγραμμα παρουσιάσεων του Οργανισμού στο εξωτερικό, το πρώτο μετά από αρκετά χρόνια, προκειμένου να επικοινωνηθεί το νέο business plan.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλούμης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία IPTV.

Τέλος, ερωτώμενη για το β’ εξάμηνο η διοίκηση του Οργανισμού προέβλεψε ότι στο σύνολο της χρήσης θα ισχύσουν οι τάσεις του α΄ εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v