Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Έκδοση 2,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

Σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 2,5 δισ. ευρώ εντός των πρώτων εβδομάδων του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει η Εθνική, όπως τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας κ. Άνθιμος Θωμόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

ΕΤΕ: Έκδοση 2,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο
Σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 2,5 δισ. ευρώ εντός των πρώτων εβδομάδων του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει η Εθνική, στο πλαίσιο προγράμματος 10 δισ. ευρώ, όπως τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για την ανάλυση των αποτελεσμάτων εξαμήνου

Ήδη, σημείωσε ο CFO, στοιχεία αξίας 6 δισ. ευρώ έχουν αξιολογηθεί και μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμόπουλος, η τράπεζα έχει ισχυρή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει το επιχειρησιακό πλάνο της, αλλά δεν θέλει να χάσει ευκαιρίες για επιπλέον ρευστότητα. "Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η εγχώρια επέκταση χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη συσσώρευση καταθέσεων, χωρίς να απωλέσουμε μερίδια αγοράς στις καταθέσεις". 

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε ότι η συνεχιζόμενη διαδικασία ανατιμολόγησης του εγχώριου χαρτοφυλακίου χορηγήσεων οδηγεί σε διεύρυνση των spreads, στηρίζει το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο και τα καθαρά κέρδη, ενώ οι δραστηριότητες στις ξένες αγορές αποδίδουν. 

Ο CFO της Εθνικής υπογράμμισε ότι η Finansbank επιδεικνύει διατηρήσιμη ανάπτυξη παρά τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα στη χώρα, και πλέον αντιστοιχεί στο 25% των βασικών κερδών του ομίλου. 

Ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε ότι οι δραστηριότητες στη ΝΑ. Ευρώπη εμφανίζουν ανάπτυξη, υποστηρίζοντας την κερδοφορία του ομίλου σε όλες τις περιφέρειες και διασφαλίζοντας την ποιότητα ενεργητικού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v