Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε προβληματική εταιρία

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σταδιακά σε μια προβληματική επιχείρηση, με αβέβαιο παρόν και ακόμη πιο δυσοίωνο μέλλον δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τις ζημιές των 111,8 εκατ. ευρώ που ανακοίνωση η εταιρία στο εξάμηνο.

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε προβληματική εταιρία
Η ΔΕΗ μετατρέπεται σταδιακά σε μια προβληματική επιχείρηση, με αβέβαιο παρόν και ακόμη πιο δυσοίωνο μέλλον δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τις ζημιές των 111,8 εκατ. ευρώ που ανακοίνωση η εταιρία στο εξάμηνο.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να λογοδοτήσει απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, για το πώς κατάφερε μέσα σε 4,5 χρόνια να μετατρέψει μια κερδοφόρα, σύγχρονη και δυναμική επιχείρηση, με ετήσια κερδοφορία για το 2004 ύψους 550 εκ. ευρώ, σε μια υπερχρεωμένη παλαιάς κοπής ΔΕΚΟ, υπερβολικά υψηλού κόστους και εξαιρετικά χαμηλής απόδοσης, τονίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Οφείλει τέλος να λογοδοτήσει απέναντι στους επενδυτές της ΔΕΗ, που βλέπουν μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση χρόνο με το χρόνο να χάνει διαρκώς σε αξία και ανταγωνιστικότητα στην εγχώρια και διεθνή αγορά ενέργειας, καθώς το πρόγραμμα επενδύσεων καρκινοβατεί, τονίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v