Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Αύξηση 5,4% στα κέρδη ομίλου στο 6μηνο

Ανοδο πωλήσεων κατά 2,3% και αύξηση καθαρής κερδοφορίας κατά 5,4%, χάρη κυρίως στη διεθνή της παρουσία, παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Αλουμύλ Μυλωνάς στο εξάμηνο του 2008.

Αλουμύλ: Αύξηση 5,4% στα κέρδη ομίλου στο 6μηνο
Ανοδο πωλήσεων 2,3% και αύξηση καθαρής κερδοφορίας 5,4% λόγω της ζήτησης των προϊόντων του Ομίλου και της στρατηγικής ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές όπου τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας του Ομίλου κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Αλουμύλ Μυλωνάς στο εξάμηνο του 2008.

Ειδικότερα, τα συγκρινόμενα με τον ανταγωνισμό μεγέθη στην Ελλάδα και διεθνώς, αναδεικνύουν ακόμη μια φορά τη δυναμική του Ομίλου και τις προοπτικές των επόμενων ετών, με την εξομάλυνση των αγορών. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2008 αύξηση πωλήσεων κατά 2,3%, φθάνοντας τα 141 εκατ. ευρώ, έναντι 137,8 εκατ. ευρώ του 6Μ '07.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20,1% περίπου, στα 37,6 εκατ.ευρώ από 31,3 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2007, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA), με αφαίρεση των αποσβέσεων επιχορηγήσεων, ήτοι αναπροσαρμοσμένα, διαμορφώθηκαν στα 21,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (20,7 εκατ. ευρώ περίπου για το 6Μ '07).

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 9,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (9,5 εκατ. ευρώ περίπου για το 6Μ '07). Η καθαρή κερδοφορία του Ομίλου (καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) ανήλθε στα 6,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,4% συγκρινόμενη με το 6Μ '07 (6,4 εκατ.ευρώ).

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,21 ευρώ (από 0,22 ευρώ για το 6Μ '07). Τα συνολικά αποτελέσματα κρίνονται από τη διοίκηση ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, δεδομένης της κάμψης στην οικονομική δραστηριότητα που παρατηρείται σε Ελλάδα και Ευρωπαική Ένωση.

Οι επενδύσεις του Ομίλου για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έφθασαν τα 6,6 εκατ. ευρώ περίπου, αφορώντας κατά βάση συμπληρωματικό εξοπλισμό και αναβάθμιση του υπάρχοντος στα εργοστάσια του Κιλκίς, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Σερβίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις στο 6μηνο του 2008 μειώθηκαν κατά 7,4% περίπου, στα 106 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 114,5 εκατ. ευρώ του 6Μ '07, που οφείλεται κυρίως στην μεταφορά πωλήσεων - προς τις θυγατρικές σε Ρουμανία και Βουλγαρία- από την Μητρική "ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε." στην θυγατρική "ΑΛΟΥΝΕΦ Α.Ε.", εξαιτίας της καλύτερης γεωγραφικής θέσης της τελευταίας.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA, μετά από λειτουργικές συναλλαγματικές διαφορές, προσαρμοσμένα με αφαίρεση των αποσβέσεων επιχορηγήσεων), μειώθηκαν κατά 4,5%, στα 8,5 εκατ.ευρώ από τα 8,9 εκατ.ευρώ του 6Μ '07.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,7 εκατ. ευρώ περίπου, πτωτικά κατά 43,5% σε σχέση με το 6Μ '07 (4,8 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν πτώση κατά 50% περίπου, στα 1,7 εκατ. ευρώ από τα 3,8 εκατ. ευρώ η οποία οφείλεται κυρίως στην σημαντική αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω της αύξησης των επιτοκίων, αλλά και της αύξησης στα έξοδα μεταφοράς που προκλήθηκαν από την άνοδο στις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v