Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αltec: Αποκατάσταση κυκλωμάτων αποφάσισε η ΕΕΤΤ

Την άμεση αναστολή της προσωρινής περικοπής κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την ALTEC TELECOMS, που έλαβε ο Οργανισμός, αποφάσισε η ΕΕΤΤ.

  • του Ηλία Ντράλλου
Αltec: Αποκατάσταση κυκλωμάτων αποφάσισε η ΕΕΤΤ
Την άμεση αναστολή της προσωρινής περικοπής κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την ALTEC TELECOMS, που έλαβε ο ΟΤΕ, αποφάσισε η ΕΕΤΤ.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο ΟΤΕ υποχρεούται να ενεργοποιήσει άμεσα και πλήρως τα κυκλώματα στην εταιρεία ALTEC, από τη στιγμή που θα της καταβάλει το πόσο των 250.000 ευρώ - εντός της ίδιας ημέρας - και αυτό με την προϋπόθεση ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες θα ρυθμίσει τις αμφισβητούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Η  διοίκηση της εταιρείας Altec Telecoms αναμένεται να έρθει αύριο σε συννενόηση με τον ΟΤΕ για το χρόνο καταβολής του εγγυητικού ποσού των 250.000 ευρώ που όρισε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου, προκειμένου να αποκατασταθούν τα κυκλώματα διασύνδεσης προς την εταιρεία, τα οποία και διέκοψε πρόσφατα ο ΟΤΕ με το αιτιολογικό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται και από αύριο να προσκομίσει το εν λόγω ποσό στον Οργανισμό, ενώ με ενδιαφέρον επίκειται η «αντίδραση» του Οργανισμού, τα στελέχη του οποίου απέφυγαν να σχολιάσουν την απόφαση της ΕΕΤΤ.

Όσον αφορά το σύνολο των οφειλομένων και μη αμφισβητούμενων ποσών, που καλείται να καταβάλει εντός 4 εργάσιμων ημερών- από την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης- αυτό ανέρχεται σε 6,8 εκατ ευρώ.

Το υπόλοιπο του ρυθμισθέντος ποσού φτάνει σήμερα στο ποσό των ευρώ 4,6 εκατ. και η εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το διακανονισμό που έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι οι αμφισβητούμενες από την εταιρία οφειλές προς τον ΟΤΕ ανέρχονται στα 7,5 εκατ ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΟΤΕ υποστηρίζει πως η εταιρεία οφείλει περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της η ΕΕΤΤ απέχει από το το ρόλο του διαμεσολαβητή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα που αφορά τις δύο επιχειρήσεις.

--- Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ


Προσωρινά Μέτρα έλαβε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο πλαίσιο της διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε., κατόπιν αιτήματος της εταιρείας ALTEC TELECOMS και αναφορικά με την προσωρινή διακοπή από την ΟΤΕ. Α.Ε. κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την ALTEC TELECOMS.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των Προσωρινών Μέτρων, η εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. υποχρεούται να προβεί σε αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης στο σύνολο των κυκλωμάτων της εταιρείας ALTEC TELECOMS άμεσα, και πάντως εντός της ιδίας εργάσιμης ημέρας, από τη στιγμή που η εταιρεία ALTEC TELECOMS θα καταβάλει στην ΟΤΕ Α.Ε. το ποσό των 250.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα Προσωρινά Μέτρα θα ισχύουν υπό προϋπόθεση ότι η ALTEC TELECOMS θα καταβάλει στην ΟΤΕ Α.Ε., το σύνολο των οφειλομένων και μη αμφισβητούμενων ποσών, εντός 4 εργασίμων ημερών από την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης από την ΟΤΕ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v