Alpha: Το business plan, η ρευστότητα & τα δάνεια

Αμετάβλητοι παραμένουν οι στόχοι του business plan της Alpha Bank, τόνισε ο CFO της τράπεζας, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, σε αποκλειστική συνέντευξη στο TFN. Τι λέει για ρευστότητα, ανατιμολογήσεις δανείων και M&A.

Alpha: Το business plan, η ρευστότητα & τα δάνεια
Αμετάβλητοι παραμένουν οι στόχοι του business plan της Alpha Bank, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, σε αποκλειστική συνέντευξη στο Thomson Financial News μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου.  

"Θα επανεξετάσουμε το business plan του χρόνου, επικεντρωνόμενοι στο πλαίσιο και τα συμπεράσματα, αλλά στην παρούσα φάση είναι πολύ νωρίς να σχολιάσουμε για πιθανές αλλαγές", σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, παραδεχόμενος πάντως πως "η τρέχουσα οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη". 

Στο ζήτημα της ρευστότητας της Alpha Bank εν μέσω της πιστωτικής κρίσης, ο κ. Γιαννόπουλος ήταν καθησυχαστικός. "Είμαστε σε ευθυγράμμιση με το πλάνο χρηματοδότησης. Αν και δεν είμαστε τόσο επιθετικοί όσο οι ανταγωνιστές μας στην συσσώρευση καταθέσεων, έχουμε ήδη συγκεντρώσει το 65% του ετήσιου στόχου καταθέσεων. Και φυσικά, στην χρηματοδότηση από τις επαγγελματικές αγορές, εκδόσαμε καλυμμένα ομόλογα στα τέλη Ιουλίου και έχουμε ήδη πετύχει τους στόχους μας". 

"Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης κεφαλαίων για εμάς και ποτέ δεν θα διακινδυνεύαμε τη ρευστότητά μας", πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος

Στο ζήτημα της επανατιμολόγησης του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων για να προστατευθεί το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, η διοίκηση της τράπεζας εξήγησε ότι "είναι μια επίπονη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη". Ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξει περισσότερη ορατότητα στο ζήτημα το 2009.

Ερωτηθείς για πιθανά μελλοντικά σχέδια εξαγορών ή οργανικής ανάπτυξης, ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε: "Στην παρούσα φάση έχουμε να ασχοληθούμε με το ξεκίνημα δραστηριοτήτων στην Ουκρανία, την ενίσχυση της οργανικής ανάπτυξης στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τη διατήρηση της θέσης μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Αλλά ποτέ δεν σταματάμε να κοιτάμε και ενδέχεται να θεωρήσουμε ενδιαφέρουσες κάποιες περιπτώσεις στις αγορές που ήδη δραστηριοποιούμαστε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v