Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τι σχολιάζει για τις οφειλές της Altec

Το σημερινό ληξιπρόθεσμο και απαιτητό χρέος της Altec προς τον ΟΤΕ από τρέχουσες υπηρεσίες ξεπερνάει τα 19 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ο οργανισμός.

ΟΤΕ: Τι σχολιάζει για τις οφειλές της Altec
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι στις 22 Αυγούστου 2008, προχώρησε σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρία Altec Telecoms λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ΟΤΕ και αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σημερινό ληξιπρόθεσμο και απαιτητό χρέος της Altec Telecoms προς τον ΟΤΕ από τρέχουσες υπηρεσίες ξεπερνάει τα 19 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σ΄ αυτό οι παρασχεθείσες υπηρεσίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2008.

Ο ΟΤΕ είχε καλέσει επανειλημμένα την εταιρία Altec Telecoms, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και ανοχής, για την αποπληρωμή των αναγνωρισμένων από την ίδια οφειλών της, δηλώνοντάς συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προέβαινε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στη διακοπή των υπηρεσιών του που της παρέχει.

Επιπλέον, είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις ενέργειές του αυτές και την αρμόδια για την εποπτεία της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς Ρυθμιστική Αρχή, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

Στις 25 Αυγούστου 2008, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της Altec Telecoms για έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης που διέκοψε ο ΟΤΕ στις 22 Αυγούστου 2008.

Στόχος του ΟΤΕ παραμένει η διασφάλιση της οικονομικής του σταθερότητας από πρακτικές εταιρειών, που θεωρούν ότι ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεπικοινωνιακή τράπεζα. Οι ενέργειες αυτές θα επαναληφθούν όσες φορές είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων του ΟΤΕ και των μετόχων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v