Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Διευκρινίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

H Altec προτίθεται εντός των ημερών να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, υπογραμμίζει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση. Τι σχολιάζει ο ΟΤΕ.

Altec: Διευκρινίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές
H Altec προτίθεται εντός των ημερών να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, υπογραμμίζει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς αρνητικά τόσο για την Altec Telecoms όσο και για τον όμιλο γενικότερα.

Ο ΟΤΕ με νεότερη ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι το σημερινό ληξιπρόθεσμο και απαιτητό χρέος της Altec Telecoms από τρέχουσες υπηρεσίες ξεπερνάει τα 19 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σ΄ αυτό οι παρασχεθείσες υπηρεσίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2008.
 
---H ανακοίνωση της Altec

Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προήλθε έπειτα από δελτίο Τύπου του ΟΤΕ στις 22/8/2008 και από την ανακοίνωση της εταιρίας maw στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 25η/8/2008 και σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 3 της απόφασης 3/347/12.07.2005 του διοικητικού συμβουλίου της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

α) Το ποσοστό της χωρητικότητας του συνόλου των κυκλωμάτων διασύνδεσης τηλεφωνίας της θυγατρικής μας εταιρίας Altec Telecoms Α.Ε., που διεκόπησαν από τον ΟΤΕ, ανέρχεται περίπου στο 85% σε όλη την επικράτεια. Η διασύνδεση με ADSL έχει διακοπεί κατά 75%, ενώ έχουν διακοπεί 10 υπεραστικά μισθωμένα κυκλώματα (backbone) καθώς και το ΑΙΧ (Εθνικό Internet) το οποίο έχει διακοπεί κατά 80%.

β) Δεδομένου ότι η θυγατρική μας εταιρία Altec Telecoms Α.Ε. προτίθεται εντός των ημερών να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, αναμένεται η ενεργοποίηση των κυκλωμάτων από την πλευρά του ΟΤΕ και ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς αρνητικά τόσο για την Altec Telecoms όσο και για τον όμιλο γενικότερα.

Παρά ταύτα, ακόμα και αυτή η μικρής διάρκειας διακοπή των κυκλωμάτων είναι παράνομη και καταχρηστική, δημιουργώντας σοβαρό πλήγμα στην εικόνα και στη φήμη της επιχείρησής μας, βλάβη της οποίας θα αξιώσουμε την αποκατάσταση με κάθε νόμιμο μέσο.

γ) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Altec Telecoms Α.Ε. προς τον ΟΤΕ κατά την 22α/8/2008 ανέρχονται σε ευρώ 6,8 εκατ. Το υπόλοιπο του ρυθμισθέντος ποσού με την από 26/10/2007 σύμβαση ανέρχεται σήμερα στο ποσό των ευρώ 4,6 εκατ. και η εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη ρύθμιση την 31η/8/2009. Οι αμφισβητούμενες από την εταιρία μας οφειλές για τις οποίες ο ΟΤΕ δεν διαθέτει κανένα τεκμηριωτικό έγγραφο και ως εκ τούτου είναι παντελώς ανύπαρκτες ανέρχονται στα ευρώ 7,5 εκατ.

Εντός των επόμενων ημερών θα διαπραγματευτούμε ρύθμιση για την αποκατάσταση των λειτουργιών της εταιρίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή των κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ. Η καταχρηστική συμπεριφορά του ΟΤΕ να χρησιμοποιεί αθέμιτα τη δεσπόζουσα και μονοπωλιακή σε ορισμένες περιπτώσεις θέση του μας εξαναγκάζει να προβούμε σε καταβολές ακόμη και ανύπαρκτων οφειλών.

Πάντως, για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας θα χρησιμοποιηθούν και κυκλώματα άλλων παρόχων όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας.

---Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι, στις 22 Αυγούστου 2008, προχώρησε σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρεία Altec Telecoms λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ΟΤΕ και αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σημερινό ληξιπρόθεσμο και απαιτητό χρέος της Altec Telecoms προς τον ΟΤΕ από τρέχουσες υπηρεσίες ξεπερνάει τα 19 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σ΄ αυτό οι παρασχεθείσες υπηρεσίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2008.

Ο ΟΤΕ είχε καλέσει επανειλημμένα την εταιρία Altec Telecoms, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και ανοχής, για την αποπληρωμή των αναγνωρισμένων από την ίδια, οφειλών της, δηλώνοντάς συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προέβαινε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στη διακοπή των υπηρεσιών του που της παρέχει. Επιπλέον, είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις ενέργειές του αυτές και την αρμόδια για την εποπτεία της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς Ρυθμιστική Αρχή, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

Στις 25 Αυγούστου 2008, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της Altec Telecoms για έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης που διέκοψε ο ΟΤΕ στις 22 Αυγούστου 2008.

Στόχος του ΟΤΕ παραμένει η διασφάλιση της οικονομικής του σταθερότητας από πρακτικές εταιρειών, που θεωρούν ότι ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεπικοινωνιακή τράπεζα. Οι ενέργειες αυτές θα επαναληφθούν όσες φορές είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων του ΟΤΕ και των μετόχων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v