Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΟΤΕ

Αυτή την ώρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Altec εναντίον του ΟΤΕ, για την προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης της Altec Telecoms Α.Ε. από τον οργανισμό.

Altec: Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΟΤΕ
Αυτή την ώρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Altec εναντίον του ΟΤΕ, για την προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης της Altec Telecoms Α.Ε. από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγωγή ασφαλιστικών μέτρων προς το Πρωτοδικείο Αθηνών η εταιρία ζητάει να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η περικοπή των τηλεπικοινωνιών κυκλωμάτων, μέσω των οποίων προσφέρει τις υπηρεσίες της, ως εναλλακτικός πάροχος.

Πέραν της επιδίωξης συνέχισης της δραστηριότητά της, αιτείται και την αποκατάσταση της «σοβαρότατης εμπορικής και ιδίως επιχειρηματικής ζημίας», όπως τη χαρακτηρίζει, που προκλήθηκε από τη στάση του οργανισμού.

Στελέχη της εταιρίας υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του ΟΤΕ «εντάσσεται σε μία προσπάθεια αφενός εξόντωσης της θυγατρικής μας εταιρίας και εξαφάνισής της από το ανταγωνιστικό πεδίο των τηλεπικοινωνιών με αθέμιτες μεθόδους και αφετέρου αλίευσης της πελατειακής βάσης της, ιδίως μάλιστα σε κρίσιμα τηλεπικοινωνιακά συστήματα του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή τη διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρία Altec Telecoms με το αιτιολογικό ότι αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις συμβατικές οικονομικές υποχρεώσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υποστηρίζοντας ότι όλη αυτή την περίοδο η ίδια εισέπραττε κανονικά τους λογαριασμούς των πελατών της.

Στον αντίποδα η Altec σημειώνει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 10,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων είχε συμφωνηθεί τα 6 εκατ. να δοθούν cash και τα υπόλοιπα με εγγυητικές επιστολές τραπεζικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο εταιρίες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ΟΤΕ «τίναξε στον αέρα» τη συμφωνία με τον καταχρηστικό όρο να ολοκληρωθεί η καταβολή τους εντός 24ώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v