Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Aύξηση μεγεθών στο α΄εξάμηνο του 2003

Με αύξηση 25,3% στα κέρδη προ φόρων ομίλου και 39% στα κέρδη προ φόρων της μητρικής έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2003 για την εταιρία Intralot σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Intralot: Aύξηση μεγεθών στο α΄εξάμηνο του 2003
Αύξηση 11,8% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, και ανήλθε σε 173 εκατ. ευρώ έναντι 154,8 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2002.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 25,3% και ανήλθαν σε 55,3 εκατ. ευρώ από 44,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2002.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 26,3% και ανήλθαν σε 62,5 εκατ. ευρώ από 49,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2002. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 53,5 εκατ. ευρώ έναντι 42,3 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2002 σημειώνοντας αύξηση 26,5%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 39% και ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ έναντι 24,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 173 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 62,6 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, οι δραστηριότητες της Intralot για το α’ εξάμηνο του 2003 σημείωσαν ανοδική πορεία, καθώς σημαντική αύξηση παρουσίασε ο τζίρος του παιχνιδιού ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” του ΟΠΑΠ που οργανώνει η Εταιρία Στοιχημάτων και ανήλθε σε 870,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του Στιγμιαίου Λαχείου ”ΞΥΣΤΟ” ανήλθαν σε 77,9 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά το β’ τρίμηνο η εταιρία διευρύνοντας τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στις διεθνείς αγορές υπέγραψε στη Σερβία, μέσω της θυγατρικής Yugolot, νέα σύμβαση δεκαετούς διάρκειας για την διεξαγωγή προκαθορισμένου στοιχήματος μέσω τηλεφώνου. Την υλοποίηση της τεχνολογικής υποδομής του έργου έχει αναλάβει η Yugolot και τις παρεχόμενες υπηρεσίες διεξαγωγής του παιχνιδιού η Εταιρία Στοιχημάτων.



Στην ΠΓΔΜ προχωρά η εγκατάσταση του on-line συστήματος σε όλα τα πρακτορεία του κρατικού οργανισμού ”Lotarija na Makedonija” για τη διαχείριση των παιχνιδιών Λόττο, Στοίχημα, Μπίνγκο, Ξυστό και παιχνιδιών σε μηχανήματα με οθόνη.

Στην Ρουμανία συνεχίζεται η εγκατάσταση των τερματικών Videolotto σε νέα σημεία πώλησης με ταχείς ρυθμούς.

Στην Βουλγαρία η Eurofootball εμφανίζει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η Bilot - θυγατρική της Intralot και κάτοχος του 49% της Eurofootball - σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 13,8 εκατ. ευρώ.



Στην Πολωνία, μετά την 10ετούς διάρκειας σύμβαση με τον Κρατικό Οργανισμό Λαχείων ”Polski Monopol Loteryjny”, ξεκίνησε τον Αύγουστο η λειτουργία 3 στιγμιαίων λαχείων από 2800 σημεία πώλησης σε όλη την επικράτεια.

Στην Τουρκία η Inteltek, θυγατρική της Intralot, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του νέου συστήματος και ξεκίνησε τον Αύγουστο 2 παιχνίδια μέσω του δικτύου της, που αποτελείται από 1000 τερματικά.

Όσον αφορά την Λατινική Αμερική, η εταιρία προχωρά στην υλοποίηση του έργου στο Περού, ενώ στη Χιλή η εταιρία παρουσιάζει σταθερές πωλήσεις και αναμένεται η έναρξη νέου παιχνιδιού τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η Intralot, αξιοποιώντας τις προοπτικές που διανοίγονται στη διεθνή αγορά, συνεχώς ενισχύει την θέση της στην παγκόσμια αγορά προμηθευτών συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών. Η εταιρία διατηρείται σταθερά στις 3 πρώτες θέσεις του κλάδου της σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδών, ενώ η έναρξη λειτουργίας των νέων έργων εντός του έτους θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v