Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΟΥΕΣ: Συν 16 εκ. στο ταμείο από πώληση ακινήτου

Νέα ένεση στα ταμειακά της διαθέσιμα αναμένεται να εμφανίσει για την περίοδο που λήγει στις 30/6/08 η Info-Quest λόγω της πώλησης του ακινήτου της Unisystems έναντι τιμήματος 16 εκατ. ευρώ.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΚΟΥΕΣ: Συν 16 εκ. στο ταμείο από πώληση ακινήτου
Νέα ένεση στα ταμειακά της διαθέσιμα αναμένεται να εμφανίσει για την περίοδο που λήγει στις 30/6/08 η Info-Quest λόγω της πώλησης του ακινήτου της Unisystems έναντι τιμήματος 16 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Unisystems υπέγραψε τον περασμένο Απρίλιο οριστικό συμβόλαιο για την πώληση του ακινήτου της επί της οδού Στρ. Συνδέσμου 24 στην εταιρία Κυκλάμινο Α.Ε. έναντι τιμήματος 16 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ακίνητο είχε απεικονιστεί στις 31/3 στον λογαριασμό "μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία κατεχόμενα προς πώληση" με αναπόσβεστη αξία 12,2 εκατ. ευρώ.

Από την πώλησή του η Unisystems ενέγραψε κεφαλαιακά κέρδη 3,79 εκατ. ευρώ τα οποία θα ενισχύσουν την κερδοφορία της κατά το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης όπως και την κερδοφορία του ομίλου καθώς η Unisystems ελέγχεται κατά 100% από την Info-Quest.

Tο σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου σχεδόν θα διπλασιαστούν. Στις 31/3/08 ο όμιλος Info-Quest εμφάνιζε στο ταμείο του 18,2 εκατ. ευρώ με συνολικό δανεισμό 54,9 εκατ. ευρώ. Η είσπραξη των 16 εκατ. ευρώ ενισχύει έτσι περαιτέρω τα ταμειακά του διαθέσιμα μειώνοντας τον καθαρό δανεισμό του.

H ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων επιτρέπει στην Info-Quest να χρηματοδοτήσει χωρίς προσφυγή σε νέο δανεισμό τόσο την επιστροφή 0,31 ευρώ ανά μετοχή από τη διανομή φορολογηθέντων κερδών προηγούμενων χρήσεων όσο και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρεται στις ενδιάμεσες καταστάσεις α΄ τριμήνου η οικογένεια του κ. Θ. Φέσσα ελέγχει το 73% του μετοχικού κεφαλαίου της Info-Quest και επομένως θα εισπράξει από τη διανομή φορολογηθέντων κερδών προηγούμενων χρήσεων περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ.

Η παραπάνω επιστροφή σε συνδυασμό με το θέμα της αγοράς ιδίων μετοχών έχει προκαλέσει έντονη φημολογία περί πρόθεσης από πλευράς βασικού μετόχου για την εκδήλωση δημόσιας πρότασης με στόχο την έξοδο της Info-Quest από το Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v