Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Επέκταση της σύμβασης για VTMIS

Σύμβαση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ υπεγράφη, στις 5 Αυγούστου, μεταξύ της Ιntracom και του ΥΕΝ για την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) με το κέντρο VTS της Ραφήνας και το κέντρο RTS του Λαυρίου.

Intracom: Επέκταση της σύμβασης για VTMIS
Σύμβαση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ υπεγράφη, στις 5 Αυγούστου 2003, μεταξύ της Ιntracom (με κύριο συνεργάτη την Lockheed Martin) και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) με το κέντρο VTS της Ραφήνας και το κέντρο RTS του Λαυρίου.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στη διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας των περιοχών Κόλπος Πεταλιών, Στενό Μακρονήσου και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Εύβοιας, Αττικής, νήσου Κέας και νήσου Ανδρου.

Για την κάλυψη της περιοχής θα λειτουργούν τέσσερις σταθμοί αισθητήρων - radar στην Εύβοια, το Λαύριο, την Aνδρο και την Κέα.

Επιπλέον, θα παρασχεθεί η κατάλληλη εκπαίδευση στο προσωπικό του Λ.Σ., ενώ θα διασυνδεθούν και τα νέα κέντρα με το Εθνικό VTMIS που εδρεύει στο κεντρικό κτίριο του ΥΕΝ στον Πειραιά.

Το συγκεκριμένο έργο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, περιλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης του ρόλου του ΥΕΝ στοn τομέα της ασφάλειας των θαλασσών και της ανταγωνιστικότητας των λιμένων και αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης του συστήματος για την ευρύτερη κάλυψη του ελληνικού θαλάσσιου χώρου.

Τέλος, στην ανακoίνωση της Intracom επισημαίνεται ότι το συνολικό σύστημα στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των θαλάσσιων μεταφορών, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ειδικά τα κέντρα VTS Ραφήνας & RTS Λαυρίου προβλέπεται να καλύψουν σημαντικές ανάγκες της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v