Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβαξ: Εμφαση στις διεθνείς αγορές

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του στον κατασκευαστικό χώρο της Ε.Ε. είναι κύριο μέλημα του Ομίλου Αβαξ, ο οποίος προσβλέπει στη γοργή δραστηριοποίησή του στο Real Estate και στην περαιτέρω διείσδυση σε Βαλκάνια και κράτη-μέλη της πρώην ΕΣΣΔ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 300 δισ. δρχ.

Αβαξ: Εμφαση στις διεθνείς αγορές
Η δραστηριοποίηση με γοργούς ρυθμούς στο χώρο του Real Estate και η περαιτέρω διείσδυση σε ξένες αγορές, με μεσοπρόθεσμο στόχο την αγορά των Βαλκανίων και των κρατών–μελών της πρώην ΕΣΣΔ, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους σημαντικότερους στόχους του Ομίλου Αβαξ για το 2002.

Επισημαίνεται, ότι η στρατηγική της εταιρίας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2001 και βρίσκεται σε εξέλιξη κατά την τρέχουσα χρήση, με κύριο μέλημά της την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου στον κατασκευαστικό κλάδο, στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με τη δραστηριοποίηση της στο Real Estate, η εταιρία στοχεύει στη συμμετοχή σε σχήματα για τη διεκδίκηση ανέγερσης, ανακατασκευής, αναπαλαίωσης και εκμετάλλευσης ακινήτων και κυρίως μεγάλων κτιριακών επαγγελματικών χώρων.

Οσον αφορά στην εκτός Ελλάδας επέκτασή της, η Αβαξ σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική της για περαιτέρω διείσδυση σε ξένες αγορές, με τη στήριξη διεθνών επενδυτικών οργανισμών, όπως η EBRD και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Κατ΄ αυτό τον τρόπο και σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου, ο Ομιλος προετοιμάζεται για την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται για ανάληψη έργων ανοικοδόμησης και υποδομής, λαμβανομένων υπόψη των επιταχυνόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες αυτές.

Επιπρόσθετα, τα σημαντικότερα προς υλοποίηση προγράμματα και στόχοι της διοίκησης της εταιρίας είναι:

- Οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση της νέας δομής του Ομίλου, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/7/02 και παράλληλα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση από τον Ομιλο του νέου ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης, πτυχίου 6ης τάξης και πτυχίου 3ης τάξης.

- Η ανέγερση των ιδιόκτητων γραφείων στο Μαρούσι, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Ομίλου, όπως διαμορφώνονται με τη νέα του δομή. Η έκταση των γραφείων θα είναι περίπου 8.000 τ.μ. Οι εργασίες άρχισαν το Σεπτέβριο του 2001 και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2003.

- Η πλήρης ανάπτυξη του έργου της αναβάθμισης και αυτοματοποίησης των συστημάτων πληροφόρησης, ελέγχου και ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης διαδικασιών, με την εφαρμογή εξειδικευμένου στον κλάδο, διεθνούς ERP μηχανογραφικού προγράμματος. Επισημαίνεται, ότι κατά το 2001 έχουν πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό επενδύσεις περίπου 260 εκατ. δρχ. σε λογισμικό και σε μηχανογραφικό εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το 2001 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 4,4 δισ. δρχ. σε πάγιο εξοπλισμό. Το μεγαλύτερο μέρος (3,7 δισ.) αφορούσε κυρίως μηχανήματα και μεταφορικά μέσα.

Παράλληλα, ο Ομιλος συμμετέχει σε έργα του του Γ’ ΚΠΣ και της Ολυμπιάδας του 2004. Αναλυτικότερα:

- Στα μεγάλα έργα υποδομής (Αττικό Μετρό – επέκταση γραμμής 3 Εθνική Αμυνα – Σταυρός, Εργα ΟΣΕ Α.Ε. – Προαστιακός Σιδηρόδρομος, Εγνατία Οδός, ΠΑΘΕ, κ.λπ.).

- Στα έργα της Ολυμπιάδος του 2004 (Ολυμπιακό Χωριό, Σπίτι Αρσης Βαρών και Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων, Παγκρήτειο Στάδιο, Εγκαταστάσεις Hockey στον Αγιο Κοσμά, Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, Ανατολικός Κλάδος Ολυμπιακού Δακτυλίου, κ.λπ.).

- Στα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα (γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Αττική Οδός, Αττικά Διόδια, Αττικές Διαδρομές, Αττικοί Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων – ΣΕΑ, Αθηναϊκοί Υπόγειοι Σταθμοί Αυτοκινήτων).

Προκηρύχθηκαν επίσης οι προεπιλογές για τους έξι μεγάλους αυτοκινητόδρομους και ο Ομιλος συμμετέχει στα τμήματα Μαλιακός – Κλειδί, Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσάκωνα και στην Ιονία Οδό.

Υπογραμμίζεται, ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του εξωτερικού, με άμεσο ενδιαφέρον στην Κύπρο (κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, ανάπτυξη του αεροδρομίου Λάρνακας και Πάφου και του λιμένα Λάρνακας της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Τέλος, δραστηριοποιείται σε μεγάλα κτιριακά έργα (αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, καταστήματα ιδιωτικών τραπεζών, υπόγειοι σταθμοί αυτοκινήτων, στέγαστρο αρχαιολογικού χώρου Θήρας, γραφεία Interamerican, Εκπαιδευτήρια Δούκα, επέκταση Γενναδίου Σχολής, Πλανητάριο, κ.λπ.).

Το ανεκτέλεστο έργο του Ομίλου που ξεπερνά σήμερα τα 300 δισ. δρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v