Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξετάζει συνεργασία με ΑΗΚ Κύπρου

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προσβλέπουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

ΔΕΗ: Εξετάζει συνεργασία με ΑΗΚ Κύπρου
Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προσβλέπουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της διήμερης ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησαν στελέχη των δύο εταιριών ηλεκτρισμού με επικεφαλής τους αντιπροέδρους της ΑΗΚ κ. Γιάννο Βαλανίδη και της ΔΕΗ κ. Νίκο Χατζηαργυρίου.

Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου 2008 στα γραφεία της ΔΕΗ, ήταν η καταρχήν ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις δύο ηλεκτρικές εταιρίες.

Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση αυτή και οι τομείς που εντοπίσθηκαν για περαιτέρω συνεργασία είναι οι ακόλουθοι:

- Εξέταση της πιθανότητας συνεργασίας για την προμήθεια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Κρήτη και στην Κύπρο.

- Εξέταση της πιθανότητας περαιτέρω αλληλοενημέρωσης και συνεργασίας στο θέμα της διαχείρισης αγοράς ενέργειας και ανάπτυξης σχετικών λογισμικών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

- Θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών και της ανάπτυξης σχετικών συστημάτων.

- Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Μηχανών Εσωτερικής Καύσης.

- Ζητήματα προγραμματισμού της συντήρησης με  στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας (πληροφόρηση για την οργάνωση ενός συνεργείου για ατμοστροβίλους πολλών σταθμών, καθώς και σύστημα μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των σταθμών της ΔΕΗ).

- Εξέταση της πιθανότητας συνεργασίας για την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εμπίπτουν κάτω από τους μηχανισμούς του Κιότο CDM.

- Συνεργασία και συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Για κάθε θέμα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και από τις δύο εταιρίες και ακολούθησαν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι η συνάντηση των στελεχών της ΑΗΚ και της ΔΕΗ ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μίας πολύπλευρης συνεργασίας που θα αποβεί επωφελής και για τις δύο δημόσιες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v