Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Άρχισαν οι ενστάσεις για το Στοίχημα

Με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσει η Inteltek να διατηρήσει την προνομιακή διενέργεια του τουρκικού Στοιχήματος σε αθλητικούς αγώνες, μετά τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού από τις τουρκικές αρχές.

Τουρκία: Άρχισαν οι ενστάσεις για το Στοίχημα
Με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσει η Inteltek (55% Turkcell, 45% Intralot) να διατηρήσει την προνομιακή διενέργεια του τουρκικού Στοιχήματος σε αθλητικούς αγώνες, μετά τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού απο τις τουρκικές αρχές, στον οποίο και συμμετείχαν, πλήν της Inteltek, η Lottomatica σε κοινοπραξία με τον όμιλο Dogan Media Holdings και η βρετανική Ladbrokes ομού με την τουρκική Esas Holding (ιδιοκτησία του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Ali Sabanci).

Η υποβολή των προσφορών των υποψηφίων έληξε στις 12 Αυγούστου (σημειωτέον ότι ο εν λόγω διαγωνισμός θα κριθεί από το ύψος του ποσοστού επί των καθαρών εισπράξεων του Στοιχήματος, που θα αποδεχτεί ως αμοιβή της η υποψηφιότητα που θα επικρατήσει).

Μέχρι την κατακύρωση της εταιρίας που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό, η Inteltek εισέπραττε το 11,3% των καθαρών πωλήσεων του Στοιχήματος.

Ήδη, την περασμένη Παρασκευή δύο από τους συμμετέχοντες, η Inteltek και η Ladbrokes, προσέφυγαν με ενστάσεις εναντίον αλλήλων, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή της Τουρκίας Sport Toto να αναβάλει για μία εβδομάδα περίπου την τελευταία φάση του διαγωνισμού (που είναι και η πιο κρίσιμη) του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών.

Παράγοντες της εκεί αγοράς εκτιμούν ότι το 11,3% που εισπράττει σήμερα η Inteltek πρέπει να θεωρείται εξωπραγματικό μια που οι ίδιες εκτιμήσεις φέρουν τον ανταγωνισμό στη διεκδίκηση του Στοιχήματος να χαμηλώνει το ποσοστ'ο γύρω στο 6% μέγεθος επικίνδυνα χαμηλό αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα fixed costs για το Στοίχημα σήμερα κυμαίνονται περίπου στο 4%.

Οι ίδιοι παράγοντες δεν ανησυχούν για την έκβαση των ενστάσεων σημειώντας ότι αυτές είναι τυπικές, μια που η κατάθεση των προσφορών συνοδεύτηκε από πλειάδα πιστοποιητικών που συνηγορούσαν για την καταλληλότητα και την αξιοκρατία των υποψηφίων.

Επιπρόσθετα, σημείωναν ότι σύμφωνα με το τουρκικό Δίκαιο οι δυνατότητες ενστάσεων μπορούν να πάρουν και μορφή προσφυγής στα δικαστήρια, αν αυτό στοχεύει στο να καθυστερήσει η έκβαση μιας μη επιθυμητής εξέλιξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v