Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στην ηγεσία της Coca-Cola 3Ε (update)

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Coca-Cola 3Ε αναλαμβάνει ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου (διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass), ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Irial Finan.

Αλλαγές στην ηγεσία της Coca-Cola 3Ε (update)
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Coca-Cola 3Ε, που μέχρι σήμερα κατείχε ο Irial Finan, αναλαμβάνει ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου (διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass), ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλε ο πρώτος για προσωπικούς - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας- λόγους.

Οσον αφορά στις πρώτες αντιδράσεις της αγοράς για τις αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας, τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones Newswires επικαλείται τον κ. Κ. Ζουζούλα, της Εγνατίας Securities, ο οποίος δήλωσε ότι η αποχώρηση ήταν εντελώς απροσδόκητη.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε πως και ο αντικαταστάτης του κ. Finan, ο κ. Κωνσταντίνου, ”έκανε εξαιρετική δουλειά στη Frigoglass”.

Εξάλλου, αναλυτής από το Λονδίνο ο οποίος δεν κατονομάζεται, αναφέρει ότι η αποχώρηση του κ. Finan για ”προσωπικούς λόγους” στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αληθινή.

Ειδικότερα, ο αναλυτής τονίζει ότι η πολυετής προσφορά του κ. Finan στην εταιρία είναι σε θέση να διασκεδάσει τις όποιες υποψίες για τον λόγο της αποχώρησής του.

Τέλος, στέλεχος της Marfin Hellenic σχολιάζει πως η αλλαγή ηγεσίας στην Coca-Cola 3E είναι πιθανό να προκαλέσει κάποια νευρικότητα στην πορεία της μετοχής.

Σημειώνεται πως ο κ. Finan παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου όσο και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διαδοχή του, ο κ. Finan έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της εταιρίας κατά τους προσεχείς μήνες.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Finan, έχοντας εργασθεί περισσότερο από 22 χρόνια για τον όμιλο, συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Κωνσταντίνου, σημειώνεται πως προσελήφθη στην 3Ε το 1985 και απασχολήθηκε σε σημαντικές θέσεις στην οικονομική διεύθυνση. Το 1996 ορίσθηκε γενικός οικονομικός διευθυντής και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον Αύγουστο του 2000, οπότε και εξελέγη διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Σημειώνεται πως τη σημερινή θέση του κ. Κωνσταντίνου θα αναλάβει ο κ. Δ. Λόης, ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του διευθυντή του τομέα επαγγελματικής ψύξης στον όμιλο της Frigoglass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v