Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Εγκρίθηκε το ομολογιακό 40 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση, επταετούς διάρκειας ύψους 40 εκατ. ευρώ και με το επιτόκιο να ανέρχεται στο euribor + 1,15% ενέκρινε η σημερινή γενική συνέλευση της Frigoglass.

Frigoglass: Εγκρίθηκε το ομολογιακό 40 εκατ. ευρώ
Την έκδοση ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους 40 εκατ. ευρώ ενέκρινε η σημερινή γενική συνέλευση της Frigoglass.

Στόχος του δανείου είναι η χρηματοδότηση της ισόποσης μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, η καταβολή 1 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της σε μετρητά.

Η διάρκεια του δανείου είναι επταετής, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο euribor συν 1,15%.

Πάντως, σημειώνεται ότι το αρχικό κόστος για τη συγκεκριμένη μορφή δανείου είναι κατά 0,6% χαμηλότερο σε σχέση με άλλες μορφές δανεισμού λόγω φορολογίας.

Την έκδοση του ομολογιακού δανείου έχουν αναλλάβει οι Alpha Bank και η EFG Eurobank.

Παράλληλα, εγκρίθηκε αφενός η εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της Frigoglass για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων και διάθεσης του κοινού ομολογιακού δανείου και αφετέρου η τροποποίηση των άρθρων 10 παρ. 2,13 και 17 του καταστατικού της εταιρίας για τον ορισμό του Δ.Σ. ως αρμοδίου οργάνου για την έκδοση του ομολογιακού.

Τέλος, σημειώνεται πως συμπεριλαμβανομένου του ομολογιακού δανείου ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας θα φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ, από 60 εκατ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v