Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EXAE: Απολογισμός Εταιρικής Ευθύνης 2007

Τους τέσσερις βασικούς άξονες στους οποίους στήριξε τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Ευθύνης που υλοποίησε το 2007 παρουσίασε με σχετική ανακοίνωσή του ο όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια.

EXAE: Απολογισμός Εταιρικής Ευθύνης 2007
Ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστηρία κυκλοφόρησε τον απολογισμό εταιρικής ευθύνης για το 2007. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο Όμιλος προκειμένου να ενεργοποιήσει με τις πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας που αναλαμβάνει και άλλους φορείς της αγοράς και εισηγμένες εταιρίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Όμιλος ΕΧΑΕ έχοντας κατανοήσει το θεσμικό του ρόλο μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενεργεί με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο, με γνώμονα αφενός την επιστροφή κάποιων ωφελειών σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν υποστήριξης και αφετέρου την αφύπνιση όλων των εμπλεκόμενων με την κεφαλαιαγορά στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του 2007 η ΕΧΑΕ στήριξε τις πρωτοβουλίες εταιρικής ευθύνης σε 4 άξονες, οι οποίοι διαμορφώνονται κάθε φορά ανάλογα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας και τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου. Οι άξονες του 2007 ήταν:

- Περιβάλλον
- Κοινωνία
- Παιδεία
- Τέχνη

Όπως μπορεί να δει κανείς μέσα από τις σελίδες του Απολογισμού Εταιρικής Ευθύνης , που επισυνάπτεται, ο Όμιλος δραστηριοποιείται με υπευθυνότητα τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρίας. Βασική αρχή της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΧΑΕ είναι η ευαισθητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων σχετικά με την ανάγκη υπεύθυνης διαχείρισης των περιβαλλοντικών πόρων και της προσφοράς στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται στο σύνολό τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος, ανακύκλωση των απορριμάτων που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία του Ομίλου, εκπαιδευτικά προγράμματα, υποστήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και φορέων, εθελοντική αιμοδοσία, προσφορά στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η θετική ανταπόκριση όλων όσοι γνώρισαν και επωφελήθηκαν από τις ενέργειες εταιρικής ευθύνης του Ομίλου, αποτελεί το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής του στο συγκεκριμένο τομέα. Το 2008 αναμένεται να αποδειχθεί έτος ουσιαστικής προσφοράς.

Ειδικότερα, ο απολογισμός εταιρικής ευθύνης του ομίλου για το 2007 φιλοξενείτε στην δεξιά στήλη: «Συνοδευτικό Υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v