Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πρωτοποριακό ATM σε πλοίο των ΕΠΑΤΤ

Στο πλαίσιο ανάπτυξης υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής, η Τράπεζα Πειραιώς εγκατέστησε ΑΤΜ, το οποίο λειτουργεί μέσω δορυφορικής σύδεσης, σε πλοίο της ναυτιλιακής εταιρίας Επιχειρήσεις Αττικής.

Πειραιώς: Πρωτοποριακό ATM σε πλοίο των ΕΠΑΤΤ
H Τράπεζα Πειραιώς εγκατέστησε ΑΤΜ, το οποίο λειτουργεί μέσω δορυφορικής σύνδεσης, σε πλοίο της ναυτιλιακής εταιρίας Επιχειρήσεις Αττικής, Superfast Ferries, στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης του δικτύου Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών που επιχειρεί η winbank, η υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής του Ομίλου Πειραιώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, το πρωτοποριακής τεχνολογίας, για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ΑΤΜ λειτουργεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2002 στο πλοίο Superfast IV, που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και αντίστροφα.



Συγκεκριμένα, μέσω δορυφορικής σύνδεσης εξασφαλίζεται η 24ωρη οn-line λειτουργία του, εξυπηρετώντας τις ανάγκες για αναλήψεις μετρητών όλων των κατόχων καρτών, τόσο της Τράπεζας Πειραιώς όσο και όλων των ελληνικών τραπεζών που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα ΔΙΑΣ, καθώς και των κατόχων κάθε κάρτας, χρεωστικής ή πιστωτικής, με ένδειξη VISA, Mastercard, Visa Electron, Maestro, Cirrus, Plus κ.λπ., ελληνικών ή ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, η χρήση του συγκεκριμένου ΑΤΜ είναι εξαιρετικά μεγάλη, γεγονός που υποδηλώνει ότι τόσο η θέση όσο και το είδος του εξυπηρετούν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει την εγκατάσταση αντίστοιχων ΑΤΜs και σε άλλα πλοία της εταιρίας στο άμεσο μέλλον, καθώς και τη συνεργασία και με άλλες ενδιαφερόμενες ναυτιλιακές εταιρίες, δεδομένης και της υπάρχουσας ανταπόκρισης.

H Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο 300 ATΜs, το οποίο συνεχώς διευρύνεται. Aπό αυτά, τα 90 είναι off-site ATMs, δηλαδή ATMs σε χώρους εκτός των τραπεζικών καταστημάτων, όπως super markets, νοσοκομεία, χώροι διασκέδασης, κ.λπ. Η ανάπτυξη και διαχείριση του δικτύου των ΑΤΜs εντάσσεται στις κύριες δραστηριότητές της και είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της για παροχή κορυφαίας εξυπηρέτησης μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v