Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tαμιευτήριο: Πακέτο 3% στα "αζήτητα"

Σε αναζήτηση αγοραστή για πακέτο μετοχών του ΤΤ της τάξης του 3% βρίσκεται εδώ και ένα μήνα μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα χωρίς εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς ελληνικών τραπεζών ή brokers.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Tαμιευτήριο: Πακέτο 3% στα αζήτητα
Σε αναζήτηση αγοραστή για πακέτο μετοχών του Τ. Τ. της τάξης του 3% βρίσκεται εδώ και ένα μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, χωρίς προς το παρόν εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς ελληνικών τραπεζών ή brokers για λογαριασμό πελατών τους.

Η ξένη τράπεζα έχει βολιδοσκοπήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο την EFG Eurobank όσο και την Εθνική, χωρίς όμως να εισπράξει θετική απάντηση, ενώ η χρηματιστηριακή συγκυρία δεν επιτρέπει τη διάθεσή του στην αγορά. Άκαρπη ήταν και η διερεύνηση ενδιαφέροντος άλλων εγχώριων τραπεζών ή επενδυτικών σχημάτων.

Η τράπεζα λειτουργεί για λογαριασμό ξένων πελατών της που έχουν μακροχρόνια θέση στην μετοχή και επιδιώκουν την αποεπένδυσή τους με premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Εφόσον οι πληροφορίες ισχύουν, τότε προκύπτει αποθέρμανση του ενδιαφέροντος για το Τ.Τ. μόλις μερικούς μήνες μετά την έκρηξη προσδοκιών που προκάλεσε η απόκτηση του 6,075% του μετοχικού του κεφαλαίου από την EFG Eurobank και η εν συνεχεία είσοδος της Εθνικής στο μετοχικό του κεφάλαιο (κατέχει πλέον το 5,7%).

Η επιμονή του υπουργείου Οικονομίας στην αναζήτηση ξένου στρατηγικού επενδυτή για το Τ.Τ., ο αποκλεισμός της πιθανότητας νέου placement μετοχών κυριότητας Δημοσίου και η ισορροπία δυνάμεων που δημιουργήθηκε μετά την κίνηση της Εθνικής να αποκτήσει το 5,16% του Τ. Τ. στα 13,25 ευρώ από εφοπλιστές, εξηγούν και την αποθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για το πιστωτικό ίδρυμα.

Η τιμή της μετοχής άλλωστε, μετά το υψηλό των 13,28 ευρώ που σημείωσε στην συνεδρίαση της 21ης Απριλίου, όταν η Εθνική αγόρασε το πακέτο του 5,16%, υποχώρησε σταδιακά και διαπραγματευόταν τον τελευταίο καιρό κάτω από τα 10 ευρώ. Χθες έκλεισε στα 9,88 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v