Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΠΕΝΚ: Οι υποαξίες και τα σχέδια για τα επιτόκια

Σε απώλειες προερχόμενες από το μετοχικό του χαρτοφυλάκιο προέρχονται οι ζημίες εξαμήνου που κατέγραψε ο όμιλος Μπενρουμπή, καθώς σε λειτουργικό επίπεδο, η πορεία των οικονομικών επιδόσεων υπήρξε ανοδική.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΜΠΕΝΚ: Οι υποαξίες και τα σχέδια για τα επιτόκια
Σε απώλειες προερχόμενες από το μετοχικό του χαρτοφυλάκιο προέρχονται οι ζημίες εξαμήνου που κατέγραψε ο όμιλος Μπενρουμπή, καθώς σε λειτουργικό επίπεδο, η πορεία των οικονομικών επιδόσεων υπήρξε ανοδική.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Μπενρουμπή διατηρήθηκε στα περυσινά επίπεδα (26,29 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη προ φόρων και τόκων βελτιώθηκαν κατά 52% (από το 1,5 στα 2,28 εκατ. ευρώ).

Η βελτίωση ωστόσο των λειτουργικών επιδόσεων υπερακοντίστηκε από απώλειες μετοχικού χαρτοφυλακίου ύψους 1,34 εκατ. ευρώ (το 75% αυτών προήλθε από την υποχώρηση των τιμών των μετοχών Μυτιληναίου και Γενική Τράπεζας).

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου, η εισηγμένη διέθετε μετοχικό χαρτοφυλάκιο τρέχουσας αξίας 6,15 εκατ. ευρώ, με κυριότερες θέσεις στους τίτλους των εταιριών: Μυτιληναίος (346.000 τεμάχια), Marfin Investment Group (300.000 τεμάχια), Γενική Τράπεζα (275.500 τεμάχια) και Υγεία (150.000 τεμάχια). Μικρότερες τοποθετήσεις υπήρχαν σε ΜΕΤΚΑ, Κορρέ και Ιχθυοτροφεία Σελόντα.

Η διοίκηση της Μπενρουμπή πάντως, μελετά το ενδεχόμενο «μεταφοράς» του παραπάνω χαρτοφυλακίου εκτός Ομίλου, με στόχο την απάλειψη των διακυμάνσεων στα αποτελέσματα, αλλά και τη μείωση των υποχρεώσεων.

Γενικότερα επίσης, η εισηγμένη εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης επιτοκιακού προφίλ, προκειμένου να διασφαλιστεί από περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Σε ό,τι αφορά τώρα το μέτωπο των ακινήτων, η Μπενρουμπή έχει προχωρήσει στη μίσθωση μέρους των ιδιόκτητων αποθηκευτικών της χώρων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ έχει αναθέσει στην Intrakat την ανακατασκευή του κεντρικού κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι, με σκοπό την εκμετάλλευση του χώρου μέσω της χρήσης γραφείων και εκθέσεων εμπορικής δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v