Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι "xτυπoύν" το Στοίχημα στην Τουρκία

Καθώς πλησιάζει η Τρίτη 12 Αυγούστου, η «μεγάλη ώρα» για τους μονομάχους του τζόγου στην Τουρκία, οι συμμαχίες διαμορφώνονται στη τελική τους μορφή.

Ποιοι xτυπoύν το Στοίχημα στην Τουρκία

Καθώς πλησιάζει η Τρίτη 12 Αυγούστου, η «μεγάλη ώρα»  για τους μονομάχους του τζόγου στην Τουρκία, οι συμμαχίες διαμορφώνονται στη τελική τους μορφή με κοινό στοιχείο οι συσπειρώσεις να στοχεύουν στην «αποκαθήλωση» του νυν αδειούχου του αθλητικού στοιχήματος στη γείτονα, της Inteltek, της οποίας το 55% ανήκει στην Turkcell και το 45% στην ελληνική Intralot.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ, αν και προμηθεύθηκε τα τεύχη με τους όρους του διαγωνισμού, φέρεται ότι δεν θα συμμετάσχει σ’ αυτόν.

Η 12η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών (2 μ.μ.) για την άδεια διενέργειας του Στοιχήματος σε αθλητικές ομάδες στη Τουρκία.

Πηγές από την Τουρκία επιμένουν ότι ο νικητής του διαγωνισμού θα αναδειχθεί εντός ολίγων ημερών από την 12η Αυγούστου και εκτιμούν οτι εντός δεκαημέρου ο επκρατήσας θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο (1η Σεπτεμβρίου το deadline) έχοντας διορία εξαμήνου για να εγκαταστήσει τα συστήματά του καθώς η προσωρινή άδεια της Inteltek λήγει την 1η Μαρτίου 2009.

Οι ίδιες πηγές φέρουν ως σίγουρες  συμμετοχές στο διαγωνισμό τη βρετανική Ladbrokes που κατεβαίνει απο κοινού με την τουρκική Esas Holding (ιδιοκτησίας του μεγαλοεπιχειρηματία Ali Sabanci), την ιταλική Lottomatica που κατεβαίνει απο κοινού με τη μεγαλύτερη εταιρία media της Τουρκίας την Dogan Media Holding, την κοινοπραξία Gala- Coral Group με την τοπική εταιρία ξενοδοχείων Net Holding (ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Besin Tibuk), τη ρωσική Russian Favourite Bookmaker Ltd., την Austrian Lottery κ.ά.


Αρκετοί άλλοι έλαβαν τεύχη των όρων του διαγωνισμού (όπως ο ΟΠΑΠ) αλλά εικάζεται οτι το ενδιαφέρον τους περιορίστηκε εκεί και δεν θα υλοποιηθεί με την έμπρακτη συμμετοχή τους.

Επί του παρόντος και με το σημερινό καθεστώς που διέπει το τούρκικο Στοίχημα, η αδειούχος Inteltek έχει ως έσοδα το 11,3% των καθαρών πωλήσεων των στοιχημάτων αλλά λόγω του έντονου ανταγωνισμού για τη διεκδίκηση της νέας άδειας το ποσοστό αυτό αναμένεται οτι θα μειωθεί δραματικά.

Η Inteltek είχε υπογράψει συμβόλαιο 8ετούς διάρκειας με τον αρμόδιο τούρκικο κρατικό οργανισμό Spot Toto το 2003 αλλά αυτός ακυρώθηκε από το δικαστήρια πέρσι. Το 2003 η Inteltek ήταν ο μοναδικός συμμετέχων υποψήφιος για τη διεκδίκηση του Στοιχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v