Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Εξαγορά της ιταλικής Socib

Την εξαγορά της ιταλικής εταιρίας Socib έναντι του ποσού των 270 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Coca-Cola Hellenic Bottling.

3Ε: Εξαγορά της ιταλικής Socib
Την εξαγορά της ιταλικής εταιρίας Socib έναντι του ποσού των 270 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Coca-Cola Hellenic Bottling.

Η εξαγορά θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δ΄ τρίμηνο του 2008, και ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.

Μέσω της εξαγοράς θα αυξηθεί η κλίμακα των δραστηριοτήτων της Coca-Cola κατά περίπου 25% σε όγκο πωλήσεων και θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης με την εφαρμογή πρωτοβουλιών marketing για όλη τη χώρα, με τη βελτίωση των σχέσεων με σημαντικούς πελάτες και την ανταλλαγή ιδεών για καλύτερες εμπορικές πρακτικές.

Επιπλέον, η εξαγορά αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση κερδών αξιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης άλλων εταιριών του ομίλου στην Ιταλία, όπως της Fonti del Vulture, εταιρίας εμφιάλωσης και εμπορίας νερού. Επίσης αναμένεται αποτελεσματικότερη διαχείριση κόστους λόγω των οικονομιών κλίμακας της διευρυμένης επιχείρησης. 

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με αυτή την εξαγορά, η οποία διευρύνει την παρουσία μας στην περιοχή της νότιας Ιταλίας και συμπληρώνει την παρουσία μας στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας. Η Socib έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων και θεωρούμε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξής του από τον συνδυασμό των δύο εταιριών. Ειδικότερα, η εξαγορά αυτή μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη γνώση μας για τη τοπική αγορά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων πώλησής μας, ώστε να δημιουργηθεί μία ακόμα πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη επιχείρηση στην ιταλική αγορά.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξαγορά αυτή είναι σύμφωνη με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανάπτυξη και κέρδη για τους μετόχους της μέσω της συνεχούς διεύρυνσης του δοκιμασμένου επιχειρηματικού της μοντέλου σε νέες αγορές και κατηγορίες προιόντων. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Socib, Fabrizio Capua, θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου της διευρυμένης επιχείρησής μας στην Ιταλία και ο Dario Rinero, γενικός διευθυντής σήμερα στην Ιταλία, θα αναλάβει εκτελεστικά καθήκοντα για ολόκληρη την επιχείρησή μας στη χώρα».


-- Ποια είναι η Socib

Η Socib δημιουργήθηκε το 1962 στην περιοχή της Καλαβρίας, ως μονάδα franchise της Coca-Cola στην Ν. Ιταλία. Το 1974 η οικογένεια Capua απέκτησε τον έλεγχο της εταιρίας και στη δεκαετία του '90 προχώρησε στην επέκταση δραστηριοτήτων τόσο στη Ν. Ιταλία όσο και στην Σαρδηνία. Σήμερα η Socib καλύπτει πέντε ιταλικές επαρχίες (Campania, Puglia, Basilicata, Calabria και Sardinia), με τα κεντρικά της γραφεία να βρίσκονται κοντά στη Νάπολη, στo Marcianise και διαθέτει 4 μονάδες συμπεριλαμβάνοντας 11 γραμμές παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v