Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛ.ΠΕ.: Διαψεύδουν ρύπανση από εργοστάσιό τους

Διαψεύδει τα οποιαδήποτε σημάδια ρύπανσης στην περιοχή του Κορδελιού η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, απαντώντας σε πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

ΕΛ.ΠΕ.: Διαψεύδουν ρύπανση από εργοστάσιό τους
Aπάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με καταγγελίες του Δήμου Ελευθερίου -Κορδελιού για ”διοχέτευση αερίων ρύπων” στις 11-12/8/2003 έστειλε σήμερα η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δημιουργήθηκε περιστατικό αέριας ρύπανσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εταιρία από την λειτουργία των εργοστασίων της στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε καμία απολύτως διαρροή ή αυξημένη εκπομπή ρύπων.

Επίσης η επιστολή σημειώνει οτι η λειτουργία όλων των μονάδων ήταν κανονική όλη την πρόσφατη περίοδο, τηρώντας πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και κανονισμούς που έχουν επιβληθεί από την πολιτεία.

Επίσης τονίζεται ότι είναι γνωστή η ευαισθησία με την οποία η επιχείρηση αντιμετωπίζει τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και η υπευθυνότητα για την πιστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών.

Τέλος σημειώνει ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται, η Ελληνικά Πετρέλαια έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από ελέγχους και εκθέσεις των αρμοδίων φορέων της πολιτείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v