Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Κινητοποίηση για επικουρική σύνταξη

Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα "να πληρωθούν οι συντάξεις" οι συνταξιούχοι της Εθνικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕτΕ, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας.

ΕΤΕ: Κινητοποίηση για επικουρική σύνταξη
Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα "να πληρωθούν οι συντάξεις" οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕτΕ, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει στις τράπεζες της Αττικής για το ζήτημα αυτό ο σύλλογος υπαλλήλων της Τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το πρόβλημα εντοπίζεται στη μη πίστωση της επικουρικής σύνταξης του Αυγούστου (προκαταβάλλεται) λόγω μη επάρκειας διαθεσίμων πόρων από τη λειτουργία του νέου ταμείου ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων (ΙΚΑ - ΕΤΑΤ)- το οποίο άρχισε να λειτουργεί από σήμερα- με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Το πρόβλημα αφορά 12.000 συνταξιούχους των οποίων το επικουρικό ταμείο παρουσιάζει ταμειακό πρόβλημα.

Κατά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων οι πρόεδροι της ΟΤΟΕ, των εργαζομένων στις ΕτΕ και των συνταξιούχων κκ Σταύρος Κούκος, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Αλέξανδρος Τσούλης στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόνισαν ότι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η ταμειακή ρευστότητα και ζήτησαν από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕτΕ να αναλάβει ουσιαστικό διάλογο με την ΟΤΟΕ για την ένταξη όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα σε ένα ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων.

Επίσης ζήτησαν την επαναφορά των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από 1/1/2005 ή θα προσληφθούν στην Τράπεζα και όχι στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, καθώς και την ασφάλιση όλων των συμβασιούχων και "ενοικιαζομένων" της ΕτΕ στα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητά από τον υπουργό Οικονομίας και τη διοίκηση την άμεση κάλυψη του ταμειακού ελλείμματος και την οριστική και βιώσιμη ρύθμιση του προβλήματος.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕτΕ αρνείται να καταβάλει το ποσό για την κάλυψη του ταμειακού ανοίγματος υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη συμβατική υποχρέωση. Ωστόσο το ύψος των οφειλομένων προς το ταμείο εισφορών της διοίκησης, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Οικονομίας, ανέρχεται στα 284 εκατ. ευρώ.

Με τα γενικότερα στοιχεία της μελέτης διαφωνεί η διοίκηση και αποδίδει τη μη καταβολή της επικουρικής σύνταξης στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των οικονομικών συναλλαγών της τράπεζας με το ταμείο, "καθυστέρηση που προέκυψε από τα νέα δεδομένα της μελέτης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v