Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EEEK: Κοινοπραξία με Coca Cola Co για Romerquelle

Στη σύσταση κοινοπραξίας με την The Coca-Cola Company σχετικά με την παραγωγή, πώληση και διανομή των εμπορικών σημάτων Romerquelle προχωρά η Coca Cola 3E, ενώ στην Ελλάδα προωθεί πρόγραμμα πώλησης ακινήτων.

  • του Χρήστου Κίτσιου
EEEK: Κοινοπραξία με Coca Cola Co για Romerquelle
Στη σύσταση κοινοπραξίας με την The Coca-Cola Company σχετικά με την παραγωγή, πώληση και διανομή των εμπορικών σημάτων Romerquelle προχωρά η Coca Cola 3E, ενώ στην Ελλάδα προωθεί πρόγραμμα πώλησης ακινήτων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της στην τοπική αγορά.

Ειδικότερα, στις 26 Ιουνίου 2008, η Coca Cola 3E πούλησε στην The Coca-Cola Company εταιρία που κατέχει τα εμπορικά σήματα Romerquelle καθώς και το 50% εταιρίας που θα αποτελέσει τη λειτουργική μονάδα και η οποία κατέχει τα δικαιώματα της πηγής του νερού για τα εμπορικά σήματα Romerquelle.

Η αυστριακή εταιρία εμφιαλωμένου νερού Romerquelle GmbH διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Edelstal και στο Pottsching και τις μάρκες νερού και ποτών υγείας και ευεξίας (wellness drinks) Romerquelle και Markusquelle.

Η Coca Cola δεν έχει ανακοινώσει τα κεφάλαια που εισέπραξε από την πώληση των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, καθώς και το ύψος της προβλεπόμενης επένδυσης που προωθεί από κοινού με την Coca Cola Co.

Από την αναλυτική οικονομική κατάσταση α΄ εξαμήνου της Coca Cola 3E προκύπτει επίσης πρόθεση διάθεσης ορισμένων οικοπέδων και κτιρίων στην Ελλάδα, ως μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Σημειώνεται ότι η Coca Cola πούλησε φέτος (στις 29 Φεβρουαρίου) και μέρος των μετοχών της στην ΕΧΑΕ με κεφαλαιακό κέρδος 3,2 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφάνισε μείωση των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες κατά 61 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (από € 340 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2007 σε € 279 εκατ. το 2008). Συνυπολογιζομένων των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών, σημειώθηκε λειτουργική ταμειακή εκροή ύψους € 50 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2008, σε σύγκριση με τη λειτουργική ταμειακή εισροή ύψους € 118 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι μειωμένες ταμειακές ροές οφείλονται κυρίως στην αύξηση των αναγκών κεφαλαίου κίνησης, λόγω υψηλότερων απαιτήσεων από χρεώστες και υψηλότερης αξίας αποθεμάτων προϊόντων και πρώτων υλών, απόρροια της αύξησης κόστους των πρώτων υλών, καθώς και στις αυξημένες κεφαλαιουχικές δαπάνες στις οποίες προχώρησε ο όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v