Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αγωγή στην "Ελευθεροτυπία" - Ζητά 10 εκ.

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι προκειμένου να διαφυλάξει τη φήμη και το όνομα της εταιρίας, τα συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών του θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

ΟΤΕ: Αγωγή στην Ελευθεροτυπία - Ζητά 10 εκ.
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι προκειμένου να διαφυλάξει τη φήμη και το όνομα της εταιρίας, τα συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών του θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", του εκδότη και του συντάκτη του άρθρου με τίτλο "ο ΟΤΕ διάτρητος σε υποκλοπές", στο φύλλο της 15ης/7/2008.

Συγκεκριμένα,  όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ, το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" διαστρεβλώνει και παραποιεί έκθεση του εσωτερικού ελέγχου της εταιρίας για την τεχνική υποστήριξη των εγκαταστάσεων. Δημιουργεί εκ προθέσεως στρεβλές εντυπώσεις σε βάρος του Οργανισμού, ερμηνεύοντας κακόπιστα και αντιγράφοντας επιλεκτικά τμήματα της έκθεσης, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την ασφάλεια των επικοινωνιών και τη διασφάλιση του απορρήτου.

Επιπλέον, η εφημερίδα παραποίησε τη σχετική ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε ο ΟΤΕ την ίδια μέρα δημοσίευσης του άρθρου, στην οποία έδινε συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από το θέμα. Με το άρθρο που ακολούθησε, η εφημερίδα συνέχισε την επιλεκτική και μεροληπτική παρουσίαση του θέματος, προβαίνοντας σε ειρωνικούς και σε απαξιωτικούς ισχυρισμούς κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο ΟΤΕ: 

*  Με την αγωγή αποζημίωσης θα διεκδικήσει από τους εναγομένους το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης. 

* Δεσμεύεται ότι το παραπάνω ποσό θα προσφερθεί ως χορηγία σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά (ΚΕΘΕΑ).

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι στις 25/7/2008 ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικα τόσο στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", για το άρθρο που αναφέρθηκε παραπάνω, όσο και στην εφημερίδα "Τα Νέα", για το άρθρο με τίτλο "Δίωξη Βουρλούμη και για 2ο κακούργημα!", στο φύλλο της 14ης/7/2008, με τα οποία κάλεσε εγγράφως τις εφημερίδες να προβούν σε δημόσια ανασκευή και διάψευση των γραφομένων.

Η εφημερίδα "Τα Νέα", με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 29ης Ιουλίου 2008, παρουσίασε την πλειονότητα των θέσεων του ΟΤΕ, όπως της κοινοποιήθηκαν με το εξώδικο, αποκαθιστώντας έως έναν βαθμό την αλήθεια, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v