Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑΚ: Εκτός διαπραγμάτευσης Aspis Holdings & Λήδα

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των τίτλων των εταιριών Aspis Holdings Public Company Ltd. και Λήδα Επενδυτική Δημόσια Εταιρία Λτδ για σήμερα Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008.

ΧΑΚ: Εκτός διαπραγμάτευσης Aspis Holdings & Λήδα
Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των τίτλων των εταιριών Aspis Holdings και Λήδα Επενδυτική για σήμερα Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008.
 
Η απόφαση πραγματοποιήθηκε μετά την εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου εν όψει της απόφασης της Ε.Κ. της Ελλάδας για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρίας και την προστασία του επενδυτικού κοινού, μετά την απαγόρευση από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ελεύθερης διάθεσης (δέσμευσης) του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιριών με την επωνυμία Commercial Value AAE, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ.

Η αναστολή των τίτλων των πιο πάνω εταιριών γίνεται για να δοθεί η ευκαιρία στο επενδυτικό κοινό να ενημερωθεί για το όλο θέμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Aspis Holding θα παραχωρήσει αύριο 1η Αυγούστου συνέντευξη τύπου στις 9:30 στη Λευκωσία.

Η ανακοίνωση της Aspis Holdings στο ΧΑΚ

"H εταιρία Aspis Holdings Public Company Ltd., με στόχο την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού γενικά, επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφαλιστικής "ΕΠΕΙΑ" της Ελληνικής Δημοκρατίας, ημερομηνίας 30 Ιουλίου 2008, για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιριών Commercial Value AAE, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν επηρεάζει τις δραστηριότητες και την κερδοφορία της Aspis Holdings Public Company Ltd.

Οι πιο πάνω ασφαλιστικές εταιρίες συμφερόντων του προέδρου κ.  Παύλου Ψωμιάδη είναι κύριοι μέτοχοι της Aspis Holdings Public Company Ltd. Τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε αυτά διατίθενται σε ασφαλιστική τοποθέτηση (αποθεματικά) είτε όχι δεν επηρεάζουν τη λειτουργία και την κερδοφορία της Aspis Holdings Public Company Ltd.

Η απόφαση της ΕΠΕΙΑ για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου Ασπίς οφείλεται σε τεχνικού λόγους αναγνώρισης περιουσιακών στοιχείων, οι οποίοι εμπίπτουν στους νέους κανονισμούς φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιριών και οι οποίοι έκρινε ότι επηρεάζουν την Commercial Value AAE.

Ο όμιλος Ασπίς αναγνωρίζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία έχει τροχιοδρομίσει εδώ και μήνες με τη βοήθεια διεθνούς χρηματοοικονομικού συμβούλου την αναδιοργάνωση των εταιριών του με στόχο τη πλήρη εναρμόνιση με τις αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν από το Solvency II.

Ο όμιλος Ασπίς (2ος σε μέγεθος στην ελληνική ασφαλιστική αγορά), σεβόμενος τις αποφάσεις των αρχών, τους νόμους και τους κανονισμούς αλλά ταυτόχρονα σεβόμενος το 1.000.000 και πλέον πελάτες του, τους 3.000 συνεργάτες του και τους 2.000 εργαζομένους του, ανακοίνωσε ήδη ως πρώτο βήμα και μέσα στα πλαίσια επίσπευσης της αναδιοργάνωσής του αύξηση κεφαλαίου της Commercial Value AAE εντός του προσεχούς διμήνου ύψους πέραν των 90 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση κεφαλαίου στην Commercial Value AAE θα ενισχύσει σημαντικά την εταιρία και θα ενδυναμώσει την κεφαλαιουχική της βάση. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας αναμένεται να ανέλθουν στα 165 εκατ. ευρώ γεγονός που την καθιστά μία από τις πρώτες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα.

Η Aspis Holdings Public Company Ltd., μέσα στα πλαίσια της πληρέστερης δυνατής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, προγραμματίζει δημοσιογραφική διάσκεψη αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 και ώρα 9:30 στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Ανδρέα Χάλιου 1 στην Έγκωμη, στην οποία στοχεύει να αναλύσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2008, να ενημερώσει για τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς και να δώσει απαντήσεις στις τρέχουσες εξελίξεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v