Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Προβληματικό το αυστραλιανό ντεμπούτο

Προβληματικό το αυστραλιανό ντεμπούτο της Intralot, όπως ισχυρίζεται σε σημερινό της ρεπορταζ μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αυστραλίας.

Intralot: Προβληματικό το αυστραλιανό ντεμπούτο
Η είσοδος της Intralot στην αγορά λοταρίας της αυστραλιανής επαρχίας Βικτόριας χαρακτηρίζεται καταστροφική, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας αυστραλιανής εφημερίδας "The Age", καθώς οι εκεί πράκτορες ισχυρίζονται ότι χάνουν χρήματα εξαιτίας προβληματικής τεχνολογίας και μηχανημάτων που δίνουν οδηγίες στα... ελληνικά.

Περίπου 500 πρακτορεία στη Βικτόρια σημειώνουν απώλειες 15% ή και πλέον στο εισόδημά τους από λοταρίες και δύσκολα θα ισοφαρίσουν αυτές τις απώλειες, σύμφωνα με την ένωση Lottery Agents Association of Victoria.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, κ. Peter Judkins, δήλωσε ότι η τοπική κυβέρνηση δεν έπρεπε να διανείμει τις άδειες λοταρίας μεταξύ της Tattersall και της Intralot και οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση.

"Είναι καταστροφή", δήλωσε ο κ. Judkins σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. "Η Intralot λειτουργεί (τη λοταρία) επί έναν μήνα τώρα και είμαστε δυσαρεστημένοι με την ποιότητα του hardware και τις διαδικασίες του software".

"Προς το παρόν, ούτε και η Intralot μπορεί να είναι ικανοποιημένη, διότι έχουν βγει μακράν εκτός των εκτιμήσεών τους οι πωλήσεις σε όλα τα προϊόντα τους σε αυτό το σημείο, τα έσοδα της κυβέρνησης από τους φόρους είναι δραματικά πεσμένα, τα πρακτορεία χάνουν έσοδα και οι πελάτες είναι σε μειονεκτική θέση. Δεν υπάρχει κανένας κερδισμένος".

Ο κ. Judkins δήλωσε ότι η ένωση εκτιμά ότι η τοπική κυβέρνηση χάνει περίπου 900.000 δολάρια σε φορολογικά έσοδα από λοταρίες κάθε εβδομάδα.

Η Intralot δεν έχει δεχτεί να σχολιάσει το δημοσίευμα, σύμφωνα με την "The Age".

Το πρακτορείο Les Faulkhead στο Daylesford ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή κατά της Intralot στα τοπικά δικαστήρια, κατόπιν της απόφασης να εγκαταλείψει τη συμφωνία πρακτόρευσης με την εταιρία.

"Το ticker checker μέσα από το οποίο οι πελάτες έλεγχαν τους λαχνούς τους ήταν στα... ελληνικά", δηλώνει ο κ. Faulkhead. Ο ίδιος προσθέτει ότι συνδέθηκε με την Intralot με τρεις ημέρες καθυστέρηση, στη συνέχεια το σύστημα κατέρρευσε, τα κουπόνια δεν έρχονταν, το σκάνερ αναγνώρισης barcode στα στιγμιαία δελτία δεν δούλευε σωστά και υπήρχε πάντα συμφόρηση στις τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης πελατών της Intralot.

Ο αρμόδιος υπουργός τυχερών παιχνιδιών της χώρας, κ. Tony Robinson, παραδέχτηκε ότι ο πρώτος μήνας λειτουργίας της Intralot θα μπορούσε να είναι καλύτερος.

Η Intralot εισήλθε στην εν λόγω αγορά την 1η Ιουλίου, κατόπιν της λήξης του 50ετούς μονοπωλίου της Tattersall και με την έναρξη νέου καθεστώτος αδειών.

Η Intralot διαθέτει σήμερα στιγμιαίους λαχνούς Ξυστό και το KΙΝΟ, ενώ η Tatts διατήρησε τα Saturday Lotto, Powerball και Oz Lotto.


* Το πλήρες άρθρο δημοσιεύεται στη διεύθυνση
http://www.theage.com.au/national/lottery-rejig-has-left-no-winners-20080730-3ng9.html

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v