Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Εξασφαλισμένες πωλήσεις ψυγείων σε 3Ε

Τη γνωστή στρατηγική της ανάπτυξης των εργασιών της στις αγορές όπου εστιάζει το ενδιαφέρον του η Coca Cola ακολουθεί και φέτος η Frigoglass, υλοποιώντας νέες επενδύσεις σε Ρωσία, Ινδία και δευτερευόντως Ρουμανία.

Frigoglass: Εξασφαλισμένες πωλήσεις ψυγείων σε 3Ε
Τη γνωστή στρατηγική της ανάπτυξης των εργασιών της στις αγορές όπου εστιάζει το ενδιαφέρον του ο πολυεθνικός κολοσσός Coca Cola ακολουθεί και φέτος η Frigoglass, υλοποιώντας νέες επενδύσεις σε Ρωσία, Ινδία και δευτερευόντως Ρουμανία.

Παρά τους έκτακτους παράγοντες που ανάγκασαν την διοίκηση της Coca Cola 3E να αναθεωρήσει επί το συντηρητικότερο τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της τρέχουσας χρήσης, οι επενδύσεις της για αγορά και εγκατάσταση ψυγείων δεν περικόπτονται.

Αυτό σημαίνει ότι η Frigoglass, η οποία ελέγχεται, όπως και η Coca Cola 3E, από τις οικογένειες Δαυίδ και Λεβέντη έχει εξασφαλισμένες παραγγελίες για ψυγεία σε Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία και τις υπόλοιπες ευρωπαικές αγορές που δραστηριοποιείται η Coca Cola 3Ε.

Υψηλές είναι οι παραγγελίες και άλλων εμφιαλωτών Coca Cola με τους οποίους συνεργάζεται η Frigoglass στις αγορές της Ασίας ( Κίνα, Ινδία, Ν. Α Ασία, Τουρκία, Μέση Ανατολή κά)

Η πρόσφατη εξαγορά του 86% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής SFA έδειξε ότι η ελληνική πολυεθνική, βαδίζει και φέτος στα …χνάρια της Coca Cola.

Η SFA Soutma Sanayi ve D Ticaret εξασφαλίζει στην Frigoglass ισχυρή παραγωγική βάση κοντά στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας με χαμηλό παραγωγικό κόστος και προιοντική διαφοροποίηση. Και η Μέση Ανατολή με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τοπικής ζήτησης και κυρίως με την μετατροπή των χωρών του κόλπου σε διεθνείς τουριστικούς προορισμούς ενδιαφέρει έντονα την Coca Cola.

Έτσι η Frigoglass με τα εργοστάσια που διαθέτει πλέον σε Κίνα, Ινδία, Ρωσία και Τουρκία εμφανίζει μια ικανοποιητική κάλυψη της Ευρασίας και μάλιστα στις μεγάλες αγορές της (Ρωσία, Ινδία, Κίνα) ή σε περιοχές με σημαντική ανάπτυξη της ζήτησης αναψυκτικών και άλλων προιόντων ψυγείου (π.χ Μέση Ανατολή)

Πέραν της εξαγοράς στην Τουρκία, η οποία δεν αναμένεται να προσθέσει φέτος κέρδη, η Frigoglass προωθεί επενδύσεις ύψους 20 με 21 εκατ. ευρώ σε Ρωσία, Ρουμανία και Ινδία στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης. Άλλα 7 - 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις δραστηριότητές της στη Νιγηρία.

Η ελληνική πολυεθνική πραγματοποίησε πέρσι επενδύσεις ύψους 54,6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου στην Κίνα, τον διπλασιασμό της παραγωγικής ισχύος της μονάδας της στην Ινδία και την αύξηση κατά 40% της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας στη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, αναδιάρθρωσε και ενίσχυσε την παραγωγή του κλάδου υαλουργίας στη Νιγηρία, μετέφερε μονάδα παραγωγής ψυγείων από την Ιρλανδία στην Πολωνία και προώθησε επενδύσεις στη Ρουμανία. Έχει ενισχύσει έτσι την παραγωγική της ισχύ στις αναδυόμενες αγορές όπου αναμένεται ενίσχυση της ζήτησης.

Η πρώτη χρονιά πλήρους λειτουργίας του εργοστασίου στην Κίνα, η οποία συμπίπτει και με την διοργάνωση της Ολυμπιάδας στο Πεκίνο αναμένεται να αποτελέσει περίοδο προβολής και διαφήμισης, ενώ ουσιαστικά το δίκτυο της Coca Cola στην Κίνα θα αρχίσει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς από την επόμενη χρονιά.

Η πορεία της ζήτησης κατά το 2009 θα κρίνει και το αν η Frigoglass θα χρειασθεί νέα μονάδα παραγωγής ψυγείων για επαγγελματική χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v