Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurobank: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση επηρέασε δυσμενώς τις δραστηριότητες της Eurobank καθώς ενισχύθηκαν τα κόστη χρηματοδότησης και επλήγησαν τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τονίσε η διοίκηση της τράπεζας.

Εurobank: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση επηρέασε δυσμενώς τις δραστηριότητες της Eurobank καθώς ενισχύθηκαν τα κόστη χρηματοδότησης και επλήγησαν τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές και ως εκ τούτου η τράπεζα αναθεώρησε κατά 100 εκατ. ευρώ προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη 2008.

Όπως τόνισε η διοίκηση της τράπεζας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η συνεχής κρίση στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι αυξημένες τιμές ενέργειας, η ενίσχυση του πληθωρισμού αλλά και οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση δημιούργησαν υψηλή μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές.

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον ορισμένες δραστηριότητες όπως το asset management, οι ασφάλειες και το trading μετοχών επηρεάστηκαν δυσμενώς, προσθέτει η διοίκηση.

Ωστόσο η διοίκηση της Eurobank υπογράμμισε ορισμένα θετικά στοιχεία για τις δραστηριότητές της. Τόνισε την επανατιμολόγηση των δανείων που θα ενισχύσει τα περιθώρια αλλά και τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 3,5% της ελληνικής οικονομίας, που συνεπάγεται ενίσχυση των όγκων (volumes).

Υπογράμμισε επίσης τη διαδικασία μείωσης των δαπανών της η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά την σημαντική αύξηση που κατέγραψαν οι καταθέσεις της στην Ελλάδα διευκρίνισε πως αφορούν επαναπατρισμό κεφαλαίων, αλλά και μετακίνηση τοποθετήσεων από Α/Κ σε καταθέσεις.

Ακόμη η διοίκηση της Eurobank επισήμανε πως δεν θα προχωρήσει σε private placements καθώς η τράπεζα διαθέτει άφθονη ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v