Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Διευκρινίσεις για δραστηριότητες

Διευκρινίσεις επί του από 25ης Ιουλίου 2008 δημοσιεύματος της εφημερίδος "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" που αφορά τις δραστηριότητές της και την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου, έδωσε στη δημοσιότητα η Medicon Hellas.

Medicon: Διευκρινίσεις για δραστηριότητες
Διευκρινίσεις επί του από 25ης Ιουλίου 2008 δημοσιεύματος της εφημερίδος "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" που αφορά τις δραστηριότητές της και την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου, έδωσε στη δημοσιότητα η Medicon Hellas.

Ειδικότερα, με σχετική ανακοίνωσή της η Medicon επισημαίνει τα εξής:

* Κατά την τακτική γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2008 ανακοινώθηκε επίσημα στους κ.κ. μετόχους ότι (α) η Medicon Hellas άρχισε τον Ιούνιο του 2008 την παραγωγή και διάθεση των βιοχημικών αναλυτών ΜΕDILYSER BT και MEDILYSER F, το πρωτότυπο των οποίων είχε παρουσιασθεί στην διεθνή έκθεση MEDICA 2007, μετά την ολοκλήρωση των νομίμων διαδικασιών ευρωπαϊκής σήμανσης και πιστοποίησης των σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα in vitro ιατροτεχνολογικά βοηθήματα (Κ.Υ.Α. δυ8δ/οικ. 3607/892/2001 και την Οδηγία 98/79/ΕΚ) και (β) ότι η Medicon International Holdings Limited, θυγατρική κατά 100% της Medicon Hellas, προετοιμάζει την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας, με τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στη χώρα αυτή.

Η εν λόγω θυγατρική θα αναλάβει τη διανομή στην τοπική (Ρουμανική) αγορά των in vitro διαγνωστικών προϊόντων παραγωγής της Medicon Hellas καθώς και της Olympus Corporation Life Science Group. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με ειδική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και προ της έναρξης δραστηριοποίησης της εν λόγω εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας. Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και της εταιρείας (www.mediconsa.com) από την επομένη της γενικής συνέλευσης και συνεπώς αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό.

* Η Medicon Hellas έχει ανακοινώσει από 29/2/2008 τη σύσταση της κυπριακής θυγατρικής MEDICON INTERNATIONAL HOLDINGS LIMITED, η οποία έχει ως αντικείμενο την ίδρυση θυγατρικής ή θυγατρικών εταιρειών σε τρίτες χώρες, οι οποίες θα αναλάβουν την προώθηση τόσο των προϊόντων που παράγει ή εμπορεύεται σήμερα η Medicon Hellas, όσο και άλλων συναφών με τις δραστηριότητες του Ομίλου προϊόντων σε ξένες αγορές που θα επιλεγούν. Η θυγατρική εξετάζει την δραστηριοποίησή σας και σε άλλες πλήν Ρουμανίας χώρες, μεταξύ αυτών και τη Βουλγαρία, πλήν όμως καμία σχετική οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και έτσι η αναφορά στο δημοσίευμα για επέκταση το 2009 στη Βουλγαρία δεν είναι αληθής.

Η Medicon Hellas έχει δηλώσει ότι θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται από την Medicon International, με επίσημες ανακοινώσεις της Εταιρείας. Επισημαίνεται ότι η διεθνής οικονομική συγκυρία επιτάσσει στις διοικήσεις των Medicon Hellas και Medicon International Holdings Limited να είναι εξαιρετικά προσεκτικές στη διεθνή δραστηριοποίηση για την προστασία των κεφαλαίων των εταιρειών, όσο και των συμφερόντων των μετόχων.

* Η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων Α εξαμήνου 2008 δεν έχει περαιωθεί και τα αποτελέσματα της Εταιρείας και του Ομίλου για την ίδια περίοδο δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Ο κύκλος εργασιών το Α εξάμηνο 2008 σε επίπεδο Εταιρείας ανήλθε σε 7.673.813,20 ευρώ και σε επίπεδο Ομίλου σε 9.111.068,04 ευρώ, έναντι 7.413.269,13 ευρώ και 8.996.550,82 ευρώ αντίστοιχα την περίοδο του Α εξαμήνου του 2007. Τα αποτελέσματα όμως της Εταιρείας και του Ομίλου για την ίδια περίοδο δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ουδεμία πρόβλεψη μπορεί να ανακοινωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v