Προσωρινή αναστολή για Datamedia (update 2)

Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Datamedia αποφάσισε από σήμερα, 7 Αυγούστου, ο προέδρος του Χ.Α., Π. Αλεξάκης, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, μετά την ομαδική παραίτηση των μελών του Δ.Σ. Γενική συνέλευση την 1η Σεπτεμβρίου. Αποκαλυπτική επιστολή της εταιρίας προς το ΧΑ.

Προσωρινή αναστολή για Datamedia (update 2)
Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Datamedia αποφάσισε από σήμερα, 7 Αυγούστου, ο προέδρος του Χ.Α., Π. Αλεξάκης, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού μετά την ομαδική παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξάκης ανακοίνωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή ανακοίνωση που εστάλη στο Χ.Α. από την εισηγμένη εταιρία Datamedia, σχετικά με την παραίτηση από τις 5/8/03 και των 5 μελών του διοικητικού συμβουλίου της, χωρίς όμως να αναφέρονται οι λόγοι των παραιτήσεων και η διαδικασία αντικατάστασής τους, αποφάσισε, από σήμερα, ώρα 14:00, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 11 παρ. 1 του Π.Δ 350/1985, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, έως ότου γνωστοποιηθούν από την εταιρία οι λόγοι της παραίτησης όλων των μελών του Δ.Σ., η διαδικασία αντικατάστασής τους και οι τυχόν επιπτώσεις αυτής της διοικητικής αναταραχής στην ομαλή πορεία των εργασιών της.

Στο μεταξύ στο σημερινό δελτίο των ανακοινώσεων του Χ.Α. δημοσιεύεται πρόσκληση για τη σύγκληση έκακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας την 1/9/2003, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.30, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στο Μοσχάτο Αττικής, επί της οδού Θεσσαλονίκης 62-66.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι: 1. Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Λήψη αποφάσεων. 2. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. 3. Διάφορες ανακοινώσεις, αποφάσεις, εγκρίσεις.

Σύμφωνα με νεώτερη επιστολή της εταιρίας, η διοίκηση της Datamedia σε συνεδρίαση (30 Ιουλίου 2003) αφού διεπίστωσε το οικονομικό αδιέξοδο της εταιρίας έκρινε σκόπιμο να παραιτηθεί καθώς, όπως αναφέρει ”ούτως εχόντων των πραγμάτων τα περιθώρια διοίκησης και διαχείρισης της εταιρίας από το Διοικητικό της Συμβούλιο είναι περιορισμένα και υφίσταται κίνδυνος για τα Μέλη του Δ.Σ., κύρια τα εκτελεστικά, για το άμεσο μέλλον εφόσον η ταμειακή αδυναμία παραταθεί να εκτεθούν σε προσωπικές ευθύνες έναντι των αρχών, λόγω μη καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να έχουν κάποια πρόθεση ή δόλο στην μη πληρωμή αυτή”.

Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι η εταιρία έμεινε ”ακέφαλη”... μετά την παραίτησή που υπέβαλαν από το διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος και τέσσερα ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αργότερα, στο site του ΧΑ δημοσιεύθηκε σύντομη επιστολή της Datamedia με την οποία γνωστοποιούσε ότι την 5η Αυγούστου 2003 παραιτήθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, κ. Δημήτριος Παντελάτος - πρόεδρος, Αγλαΐα Σκλάβη - αντιπρόεδρος, Μιχάλης Ανδριανός - μέλος, Βησσαρία Καλαμάκη - μέλος, Κίμων- Ελπιδοφόρος Σπηλιόπουλος - μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάβουρας Νικόλαος παραιτήθηκε τον Μάιο από μέλος του Δ.Σ., ενώ πρόσφατα ο Βουγιουκλάκης Ιωάννης (επίσης πρώην μέλος του Δ.Σ.) απεχώρησε από την εταιρία.

Ωστόσο, η Datamedia εκτός από... ”ακέφαλη” παραμένει και χωρίς βασικό μέτοχο.

Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο μετοχολόγιο των εισηγμένων εταιριών από το Χ.Α., κατά την 1/8/2003, ουδείς μέτοχος εμφανίζεται να κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 5%, ποσοστά τα οποία έχουν διαμορφωθεί έτσι από τον Ιούλιο του 2002, οπότε έγινε και η τελευταία σημαντική μετοχική αλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είναι πολυμετοχική και εισήγαγε στο χρηματιστήριο τις μετοχές της, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Ν. 2651/1998, σύμφωνα με τις οποίες, εφόσον το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου βρισκόταν κατανεμημένο σε περισσότερα από 2.000 φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δεν χρειαζόταν δημόσια εγγραφή και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία τέθηκε σε επιτήρηση από τις 7 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ενώ από σήμερα τελεί υπό αναστολή διαπραγμάτευσης.

Eρευνα για το θέμα της Datamedia, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεκινήσει και η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς.

* Η απάντηση της εταιρίας προς το ΧΑ

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία Datamedia με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

”Την 30/7/2003 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με θέματα ημερησίας διατάξεως τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη και το ενδιαφέρον συμμετοχής στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, την Οικονομική κατάσταση της εταιρίας και την προσφυγή στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας για λήψη σχετικών αποφάσεων.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας μας της 3/7/2003 αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της σε ρευστότητα και να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η περαιτέρω ανάπτυξή της.

Κατά τον διαδραμόντα χρόνο παρά τις συνεχείς επαφές και ενημερώσεις της διοίκησης προς Μετόχους της εταιρίας, χρηματοοικονομικούς φορείς και πιστωτικά ιδρύματα διαπιστωθεί απροθυμία προς επένδυση εις το κεφάλαιο της εταιρίας.

Παραλλήλως η παρατεταμένη ταμειακή στενότης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρία δημιούργησε σταδιακά πρόβλημα με τους προμηθευτές της εταιρίας με αποτέλεσμα την απώλεια βασικών προμηθευτών της. Πέραν αυτών διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες της εταιρίας προχωρούν με βραδύτερο ρυθμό λόγω της διστακτικότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων στην αποδοχή ενός προγράμματος εξυγίανσης.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων τα περιθώρια διοίκησης και διαχείρισης της εταιρίας από το Διοικητικό της Συμβούλιο είναι περιορισμένα και υφίσταται κίνδυνος για τα Μέλη του Δ.Σ., κύρια τα εκτελεστικά, για το άμεσο μέλλον εφόσον η ταμειακή αδυναμία παραταθεί να εκτεθούν σε προσωπικές ευθύνες έναντι των αρχών, λόγω μη καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να έχουν κάποια πρόθεση ή δόλο στην μη πληρωμή αυτή.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρίας προκειμένου να ενημερωθούν οι κ.κ. μέτοχοι για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές τις εταιρίας, να λάβουν αποφάσεις, να τεθούν δε στη διάθεση της Γενικής Συνελεύσεως οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. προκειμένου η Γ.Σ. να εκλέξει νέο Δ.Σ. με Μέλη πιο εξειδικευμένα για την αντιμετώπιση τέτοιας εντάσεως κρίσεως.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 1/9/2003 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:30. Λόγω των θερινών διακοπών και της υφιστάμενης ύφεσης στις εργασίες της εταιρίας δεν πιθανολογούμε κάποια περαιτέρω επίπτωση στην καθημερινή λειτουργία της για το χρονικό διάστημα των 15 εργασίμων ημερών δηλαδή μέχρι την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v