Ανωμερίτης: Διοικητική η κρίση στον ΟΛΠ

Διοικητική και όχι οικονομική χαρακτήρισε την κρίση στον ΟΛΠ (παραίτηση προέδρου και δ/ντος συμβούλου) ο κ. Ανωμερίτης. Αναφορικά με την παρατήρηση, ότι ο ενημερωτικός φάκελος του ΟΛΠ δεν περιείχε αποτελέσματα 12μήνου, ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε την περίπτωση της ΑΤΕ, η οποία εισήχθη στο ΧΑΑ με αποτελέσματα 6μήνου.

Ανωμερίτης: Διοικητική η κρίση στον ΟΛΠ
Στις μεταξύ τους προσωπικές σχέσεις απέδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης, την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος σύμβουλου του ΟΛΠ, κ.κ. Μανιατόπουλο και Ψαραύτη, αντίστοιχα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η κρίση είναι αμιγώς διοικητική.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι η κρίση που προέκυψε δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πορεία του ΟΛΠ και ανέφερε ως ενδεικτικό στοιχείο την απόδοση των κεφαλαίων του (21%) και την κερδοφορία του (8 δισ. δρχ.). Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η πορεία του ΟΛΠ στο ΧΑΑ θα είναι όχι απλώς ομαλή, αλλά πολύ δυναμική, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή στην ηγεσία του Λιμανιού δεν θα επηρεάσει τη στρατηγική που έχει χαραχτεί.

Αναφορικά με την παρατήρηση, που ”συνόδεψε” τον ενημερωτικό φάκελο του Οργανισμού που υποβλήθηκε προς το ΧΑΑ, και συγκεκριμένα όσον αφορά στην επισήμανση ότι ο ΟΛΠ δεν μπορεί να εισαχθεί στο ΧΑΑ με στοιχεία 9μήνου, ο υπουργός απάντησε ότι η αρχική κατάθεση είχε γίνει με στοιχεία 6μήνου, η οποία στη συνέχεια αναθεωρήθηκε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι το Φεβρουάριο, που κατατέθηκε ο φάκελος, δεν μπορούσαν να ζητηθούν στοιχεία 12μήνου. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία εισήχθη στο ΧΑΑ με στοιχεία 6μήνου. Ανέφερε, τέλος, ότι αυτό είναι θέμα της διοίκησης του ΧΑΑ και συμπλήρωσε ότι δεν θα αποτελέσει αιτία για κάποια μεγάλη καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v