Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για νέα Μονάδα στη Μελίτη

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε απόφαση για τη διεξαγωγή διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού αξίας 675 εκατ. ευρώ με αντικείμενο μια νέα θερμοηλεκτρική Μονάδα.

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για νέα Μονάδα στη Μελίτη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ  κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, 22 Ιουλίου 2008, ενέκρινε απόφαση για τη διεξαγωγή διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο τη «Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας ΙΙ στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μελίτης, συνολικής Ισχύος 420-450 MW, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα Παροχής Θερμικής Ενέργειας ισχύος 70 MWth για Τηλεθέρμανση».

Ο προϋπολογισμός για τη νέα θερμοηλεκτρική Μονάδα ανέρχεται σε 675.000.000 ευρώ. Η Μονάδα θα είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα αντιρρυπαντικά συστήματα και με πρόβλεψη ενσωμάτωσης τεχνολογίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη.

Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του ανωτέρω έργου ανέρχεται σε 52 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Η κατασκευή της νέας θερμοηλεκτρικής Μονάδας στη Μελίτη της Φλώρινας εντάσσεται στη Στρατηγική Παραγωγής της ΔΕΗ για αντικατάσταση παλαιών Μονάδων με την ανάπτυξη νέων θερμοηλεκτρικών Μονάδων, οι οποίες θα εξασφαλίσουν καλλίτερες ενεργειακές αποδόσεις από τις προς αντικατάσταση παλαιές και θα είναι πιο φιλικές προς το Περιβάλλον.

Οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου της ΔΕΗ για νέες θερμοηλεκτρικές Μονάδες στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα, συνολικής ισχύος 3.700 MW, η ολοκλήρωση εργασιών κατασκευής 5 υδροηλεκτρικών σταθμών, συνολικής ισχύος 631 MW, και η ανάπτυξη νέων έργων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συνολικής ισχύος 725 MW περίπου, αναμένεται ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας και στη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα με περιορισμό των εκπομπών ρύπων, όπως τα σωματίδια, το διοξείδιο του θείου, τα οξείδια των αζώτου κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v