Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Υπογραφή ΣΣΕ για τα έτη 2008 και 2009

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2008 και 2009 για τη ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας υπογράφηκε στις 18/7 μεταξύ του συλλόγου εργαζομένων και της διοίκησης της Cosmote, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Cosmote: Υπογραφή ΣΣΕ για τα έτη 2008 και 2009
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2008 και 2009 για τη ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στην Cosmote υπογράφηκε στις 18/7/2008 μεταξύ του συλλόγου εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, οι Βασικοί Μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται κατά ποσοστό 3,5% από 1.1.2008, 3% από 1.9.2008, 3% από 1.1.2009 και 3,3% από 1.9.2009. Η πραγματική συνολική αύξηση των βασικών μισθών στο τέλος του 2009 θα είναι 13,42%, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζονται και οι ωριμάνσεις που προκύπτουν από την αλλαγή μισθολογικών κλιμακίων και οι οποίες αυξάνουν περαιτέρω το κόστος της ΣΣΕ.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων αναφέρει ότι «πέραν όμως της αύξησης των βασικών μισθών με τη νέα ΕΣΣΕ πετύχαμε την ικανοποίηση αρκετών οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Συγκεκριμένα:

* Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των εργαζομένων που πριν την πρόσληψή τους στην εταιρία ασκούσαν το ελεύθερο επάγγελμα του Λογιστή και του Εναερίτη.

* Την αναγνώριση ευδόκιμης προϋπηρεσίας υπαλλήλων γραφείου, δηλαδή της εργασίας – προϋπηρεσίας εντός της εταιρίας με τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 40€.

* Την παροχή μηνιαίου επιδόματος 70€ στους εργαζόμενους με τέκνα με ειδικές ανάγκες.

* Την επέκταση του επιδόματος καταχώρησης στοιχείων σε ένα ακόμη τμήμα της εταιρίας.

* Την θεσμοθέτηση της αποζημίωσης του προσωπικού stand by και την αύξησή της κατά 10%.

* Την αύξηση της Δαπάνης Φύλαξης Παιδιών σε 280€ από 1.1.2009.

* Τη θεσμοθέτηση αποζημίωσης για το χρόνο μετακίνησης για εκτός έδρας εργασία η οποία θα ισούται με το 25% του ωρομισθίου ανά ώρα μετακίνησης.

* Τη θεσμοθέτηση αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση εκτός έδρας.

* Τη διερεύνηση από τη Μικτή Επιτροπή Διαβούλευσης μέχρι τον Απρίλιο του 2009 της δυνατότητας συνεργασίας της εταιρίας με τραπεζικό οργανισμό για τη χορήγηση δανείων στους εργαζόμενους με ευνοϊκότερους της αγοράς όρους.

* Την επιβράβευση των παιδιών των εργαζομένων που αριστεύουν στο Λύκειο, στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ με χρηματικά βραβεία από 200 – 400 €.

* Τη βελτίωση του όρου της ΕΣΣΕ 2004-2006 για την αποζημίωση των υπερωριών.

* Την επέκταση της δυνατότητας χορήγησης της διαρκούς άδειας φροντίδας παιδιού και στον πατέρα.

* Τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιλογής από την μητέρα και τον πατέρα αντί του μειωμένου ωραρίου ή της διαρκούς άδειας φροντίδας παιδιού, μιας σταθερής ημέρας αδείας την εβδομάδα για χρονικό διάστημα 1,5 έτους.

* Τη διευκόλυνση και προστασία των εγκύων μέσω της μη τοποθέτησής τους σε κατάσταση stand by.

* Την αύξηση των ημερών αδείας για τους γονείς που έχουν την επιμέλεια παιδιών και είναι άγαμοι, χήροι ή διαζευγμένοι.

* Την περαιτέρω ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ Εταιρίας και Συλλόγου Εργαζομένων.

* Για όσους εργαζόμενους προκύπτουν αυξήσεις σε εφαρμογή των όρων της νέας ΣΣΕ η σχετική διαφορά θα καταβληθεί στο σύνολό της το αργότερο έως και 30.9.2008».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, «η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι καρπός της αποφασιστικής, συνεπούς και μαχητικής στάσης του Διοικητικού μας Συμβουλίου αλλά και όλων των εργαζομένων. Οι διαπραγματεύσεις ήταν για ακόμη μια φορά ιδιαίτερα δύσκολες και πολύμηνες και διεξήχθησαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός κάνει μαζικές απολύσεις, τη χρονιά που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει αυξήσεις λιτότητας, σε ένα περιβάλλον όπου τα εργασιακά δικαιώματα εξακολουθούν να δέχονται σφοδρές επιθέσεις, σε μια συγκυρία που επέρχονται συνθήκες που δεν μπορούν να προβλεφθούν λόγω των επικείμενων αλλαγών στη Διοίκηση της Μητρικής Εταιρίας, οι εργαζόμενοι στην Cosmote καταφέρνουμε να ισχυροποιήσουμε και να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο τις εργασιακές μας σχέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v