Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΕΡΓΟΣ: Προσωρινή ματαίωση αύξησης κεφαλαίου

Τη ματαίωση της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της Ένεργος (πρώην ΑΛΚΑΡ) λόγω της επικείμενης αύξησης, λόγω της απορρόφησης της Σιθωνία Μπιτς Πόρτο Καρράς.

ΕΝΕΡΓΟΣ: Προσωρινή ματαίωση αύξησης κεφαλαίου
Τη ματαίωση της απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών αποφάσισε η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση της εταιρίας Ένεργος Holding (πρώην ΑΛΚΑΡ ΑΕΜΕΤ), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Αυγούστου με απαρτία 61,3%.

Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση αποφάσισε την ακύρωση προηγούμενης απόφασης για αύξηση κεφαλαίου με μετρητά κατά 14,98 εκατ. ευρώ, η οποία είχε αποφασιστεί στις 25/7/02. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι λόγοι της ακύρωσης της απόφασης ήταν ότι μέχρι την 25/11/02, όπου έληγε η προβλεπόμενη περίοδος εφαρμογής της απόφασης, δεν είχαν διευθετηθεί ορισμένα θέματα τεχνικού χαρακτήρα, συνδεόμενα με τη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής και ολοκλήρωσης του συνολικού επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας στον χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη ματαίωση στην παρούσα φάση της απόφασης για αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η εν λόγω απόφαση, που είχε ως σκοπό τη μείωση της απόκλισης μεταξύ των μεγεθών του μετοχικού κεφαλαίου με το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, όπως αυτό προκύπτει από το άρθρο 47 του Ν. 2190/1920, δεν ελήφθη, λόγω της προοπτικής της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας Σιθωνία Μπιτς Πόρτο Καρράς. Οπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, η αναμενόμενη αύξηση κεφαλαίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση αυτή, θα υπερκαλύψει την εν λόγω σημειωθείσα απόκλιση μεταξύ των ανωτέρω μεγεθών κατά σημαντικά αποτελεσματικότερο τρόπο, έναντι της ματαιωθείσας αύξησης στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα.

Τέλος, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας για την εξυπηρέτηση νέων προοπτικών της εταιρίας, με την προσθήκη των ξενοδοχειακών εν γένει δραστηριοτήτων, καθώς και αυτών από την ίδρυση, λειτουργία, διαχείριση και εκμεταλλευόμενο καζίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v